ZETApress

hírportál

1+21 az 1+20 után

Sportág-népszerűsítő könyv a boltokban: meg a magyar sárkányhajósport történetét bemutató, a Sárkányhajósport 1+21 éve című 352 oldalas nagyméretű képeskönyv – tudtuk meg a kiadvány délutáni bemutatóján a Rákóczi úti Líra Fókusz Könyváruház I. emeletén. Moderátor: Gundel Takács Gábor volt, aki több fejezetet is írt a könyvben.

Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a sárkányhajózás jó kikapcsolódás, a szabadidősport olyan ága, amely sok embert be tud vonzani, s a családok együtt űzhetik. Tavaly saját maga is kipróbálta, a szegedi világbajnokság pedig nagy élmény volt neki és a családjának is. – Bízom benne, hogy a könyv hatására mások is kedvet kapnak ehhez a sportághoz! – fogalmazott az egykori öttusázó.

Nagyon kevés sportszövetség képes arra, hogy egy ilyen könyvet, értékes művet létrehozzon – mondta Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke hozzátéve: ez a sportág képes arra, hogy olyanokat is egy hajóba ültessen, akik korábban nem találkoztak egymással. – Példás a sárkányhajózás közösségépítő ereje – jelentette ki a sportvezető, aki a folytatásban megemlítette, a könyv nemcsak a sportág történetét, hazai és nemzetközi versenyeit, magyarországi egyesületeit mutatja be, hanem kortörténeti dokumentum is.

Járosi Péter, a könyv szerzője, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke és a nemzetközi szövetség alelnöke a kiadvány születéséről elmondta: egy éve jelent meg a Sárkányhajósport 1+20 éve című kötete 1000 példányban, amely azonban nem került kereskedelmi forgalomba, a sportágon belül maradt és 300 példány mellé angol nyelvű szöveget is mellékeltek. Az újabb kiadáshoz ezt nem tervezik.

A nagy érdeklődésre való tekintettel készült el az eltelt esztendő eseményeivel kibővített kiadvány, amely már mindenki számára elérhető. Minden fejezet frissítve lett, nemcsak az azóta eltelt időszak eseményeivel és eredményeivel bővült a könyv – mondta Járosi Péter, aki szerint a művet a népszerűsítés eszközének is szánják. – Remélem, hogy akik még nem ismerik a látványos sportágat, a sok fotó hatására kedvet kapnak hozzá! – tette hozzá a szerző.

Szóljon hozzá!