ZETApress

hírportál

Ünnepelt a Tour de Hongrie

Ünnepi vacsora keretében mondott köszönetet támogatóinak, partnereinek, a versenyt fogadó városok vezetőinek a Tour de Hongrie szervező bizottsága. Az eseményre a Spoon étteremhajón került sor, Budapest csodálatos városképe méltó hátteret biztosított az ünnepi eseménynek – tudatta Gombkötő Roland. Fotóink Vanik Zoltán felvételei.

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke volt az est házigazdája, aki köszöntőjében visszatekintett a Magyar Körverseny 2001-es és 2015-ös újraindulásaira, jól érzékeltetve, honnan jutott el oda ez a nemzetközi kerékpárverseny, hogy immár Magyarország egyik legnagyobb és legjelentősebb sporteseményé vált. A viadalt csaknem kétszáz országban, több mint 300 millió háztartásban követhették figyelemmel a televíziónézők, ennél jobb mutatókkal a rendszeres magyarországi sportrendezvények közül csak a Formula-1 rendelkezik.

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is köszöntötte a vendégeket és elárulta: optimista volt, amikor néhány évvel ezelőtt kitűzték a Tour de Hongrie szervezői elé az elérendő célokat, de arra nem számított, hogy ezeket sikerül jelentősen túlteljesíteni. A Magyar Körverseny elmúlt öt esztendejében – a magyar kormány jelentős támogatásával – mindig sikerült előrelépni, s a hírek szerint jövőre – a Giro d’Italia magyarországi szakaszainak is köszönhetően – minden idők legerősebb mezőnye várható a Tour de Hongrie-ra is. Így sikerülhet teljesíteni a Pro Series-sorozat által támasztott követelményeket is, ez pedig újabb igen jelentős siker lehet a viadal történetében. A kormánybiztos hozzátette: ugyancsak komoly feladat lesz a következő ötesztendős program elkészítése, amelyet a kormány elé terjeszthetnek majd.

Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a Tour de Hongrie sportszakmai és turisztikai jelentőségéről és a kerékpáros utánpótlás-nevelésről egyaránt szól köszöntőjében, kiemelve: a Magyar Körverseny a sportág hazai zászlóshajója, amely mindhárom említett területen a fejlődés motorja.

Valter Attila, a CCC Team versenyzője videoüzenetben köszöntötte a jelenlévőket, mert a World Tour-sorozatban szereplő csapatával éppen aznap kezdte meg edzőtáborozását Spanyolországban.

A Tour de Hongrie évzáró vacsoráját megtisztelte jelenlétével többek között Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, volt földművelésügyi miniszter, Cseresnyés Péter kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár és Óberling József ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője is. A 41. Tour de Hongrie versenyére 2020. május 13-a és 17-e között kerül sor, az UCI 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 140 versenyzője áll majd rajthoz.

Szóljon hozzá!