ZETApress

hírportál

Halálcsoportba kerülhetünk

A világbajnok francia és a címvédő portugál válogatott is a részben budapesti rendezésű csoportba került a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti sorsolásán, azaz mindkettő a Puskás Arénában játssza két mérkőzését – láttuk tegnap este az M4 Sporton.

Mivel Budapest rendezői párja München, így ebben a négyesben szerepel még Németország, amely mindhárom találkozóját hazai pályán játszhatja. Amennyiben a magyar válogatott a márciusi pótselejtezőn kijut a kontinensviadalra, akkor ezzel a három csapattal kerül egy kvartettbe, a világbajnokkal és az Európa-bajnokkal ráadásul hazai pályán küzdhetne meg.

A Nemzetek Ligája A divíziójának pót-selejtezőjéről még Izland és Bulgária kerülhet az F-csoportba, de ha Románia nyerné a négyest, akkor rendezőként a részben bukaresti C-csoportba kerülne, így a D-divízió győztese jönne negyediknek a halálcsoportba. A legalsó osztály pót-selejtezőjében Koszovó, Fehéroroszország, Észak-Macedónia és Georgia érdekelt.

A sorsolás másik érdekessége az volt, hogy Horvátország és Anglia azonos négyesbe került, így megismétlődik a tavalyi világbajnokság elődöntője, amelyet hosszabbításban 2-1-re a későbbi ezüstérmes horvátok nyertek, akik most éppen a magyarok selejtezőcsoportjából jutottak ki első helyezettként. Az angoloknak másik ellenfelük, Csehország is ismerős lesz, mivel azonos selejtezőcsoportban szerepeltek. Így járt a spanyol és a svéd válogatott is.

A sorsoláson az is kiderült, hogy Rómában olasz-török nyitómeccsel veszi kezdetét június 12-én a rendhagyó Eb, amelyet 12 ország egy-egy városában rendeznek. Budapesten három csoportmeccs mellett június 28-án egy nyolcaddöntőt rendeznek. A legjobb 16 között az egyik budapesti fellépő a C-csoport győztese lesz, ennek a négyesnek jelenleg Hollandia, Ukrajna és Ausztria a biztos tagja.

A 2020-as Eb csoportjai:
A-csoport (Róma és Baku): Törökország, Olaszország, Wales, Svájc
B (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, a D-divízió győztese vagy Románia
D (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, a C-divízió győztese, Csehország
E (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, a B-divízió győztese
F (München és Budapest/Puskás Aréna): A-divízió győztese (kivéve Románia, mert akkor a D-divízió győztese), Németország, Franciaország, Portugália

A pót-selejtezők tavaszi elődöntői, március 26-a csütörtök:
A-divízió: Bulgária-Magyarország és Izland-Románia
B-divízió: Bosznia-Hercegovina – Észak-Írország és Szlovákia-Írország
C-divízió: Skócia-Izrael és Norvégia-Szerbia
D-divízió: Georgia-Fehéroroszország és Észak-Macedónia – Koszovó
A finálékat március 31-én kedden rendezik, a győztesek jutnak ki az Eb-re.

Idegenben nyert a Mol Fehérvár, otthon meg az MTK

Tegnap az OTP Bank Liga 14. fordulójában öt mérkőzést rendeztek. Eredmények: ZTE-DVSC 0:2 (0:1), Paks-ÚFC 2:4 (0:1), Várda-Bp. Honvéd 2:0 (1:0), PAFC-Zsóry SE 1:1 (1:0), DVTK-Mol Vidi 1:3 (1:2). A zöld-fehérek csütörtöki kupameccse miatt a Kaposvár-FTC összecsapás ma 18 órakor kezdődik az NB I-ben.

A Szeged 2:1-re verte a sereghajtó Vácot Balassagyarmaton, az éllovas MTK egygólos győzelmet aratott a vendég Szolnok felett a Hungária körúton a labdarúgó NB II 19. fordulójának tegnapi játéknapján. Eredmények: Vác-Szeged 1:2 (1:1) és MTK-Szolnoki MÁV 1:0 (0:0) A Merkantil Bank Liga őszi zárófordulójában a Gyirmót ma szabadnapos, a többi hét mérkőzést délután rendezik.

Szóljon hozzá!