ZETApress

hírportál

Hajrában fordított a Honvéd

A Bp. Honvéd gól nélküli I. félidő után 2365 néző előtt 0:1-ről fordítva 2:1-re verte a Hungária körúton a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában. A kispestiek ezzel sorozatban a 6. mérkőzésüket nyerték meg.

Az I. félidőben hiába volt aktívabb a kispesti csapat és került mezőnyfölénybe, ritkán jutott a kapu elé. A játékrész legnagyobb helyzete a gyenge támadójátékot mutató paksiak előtt adódott, amikor a 42. percben Böde közeli fejesét Tujvel hárította.

A szünet után is a Honvéd irányított, de miután mindkét fél sok technikai hibát vétett, illetve sokszor szabálytalankodott, nem alakulhatott ki folyamatos játék, és a kapuk sem forogtak veszélyben. A 72. percben Böde fejesével váratlanul szerzett vezetést a Paks: a támadó egy szöglet után két védővel a nyakában a rövidről csúsztatott Tujvel kapujába. Három perccel később Lanzafame panenkás büntetőjével egyenlített a házigazda. Felpörgött a mérkőzés, a Honvéd pedig a 84. percben óriási paksi védelmi hibát követően, Aliji révén megszerezte a győztes találatot. A hajrá a Paksé volt, de egyenlítenie már nem sikerült.

A Paks immár öt mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken negyedszer maradt alul. Idegenben hetedik fellépésén ötödször maradt pont nélkül. A Honvéd pályaválasztóként a Paks ellen sorozatban a 11. bajnoki összecsapásán őrizte meg veretlenségét: négy döntetlent követően hetedszer győzött ellene.

Hungária körútról a Fáy utcába

A Diósgyőr I. félidőbeli góljaival tegnap este 2496 néző előtt 2:0-ra nyert a Angyalföldön az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Jó iramban kezdtek a csapatok, de kapuk elé már nem értek fel a támadások egyik oldalon sem. Végül a valamivel ötletesebb és pontosabb diósgyőriek szerezték meg a vezetést a 23. percben: Tabakovic fejesét Banai még hárította, a kipattanót azonban Márkvárt közelről az újpesti kapuba helyezte. A gól után azonnal mezőnyfölényt harcolt ki az Újpest, de hiába alakított ki több helyzetet, a 32. percben egy kontra végén megduplázta előnyét a vendégcsapat: Tabakovic 18 méterről lőtte ki a jobb alsót. A szünetig ismét az Újpest irányított, de Zsótér révén csak kapufáig jutott.

A szünet után elmaradtak a várt újpesti rohamok, leginkább amiatt, mert a vendégek fegyelmezetten visszazártak a térfelükre, és a veszélyes helyeken már nem engedték területhez jutni az így meddő mezőnyfölényben lévő hazaiakat. Bjarnason és Szakály becserélésével lendület és veszély költözött az újpestiek játékába, de a diósgyőri védelem a lefújásig hiba nélkül állta a rohamokat.

A szezonban az Újpest 7. hazai bajnokiján egy győzelem és két döntetlen mellett negyedszer maradt alul, a DVTK vendégként öt vereség mellett másodszor nyert. Utóbbiak ezzel visszavágtak a lila-fehéreknek, akiktől augusztus közepén otthon 2-1-re kikaptak. A DVTK 2006 óta tartó rossz sorozatát szakította meg az Újpest vendégeként, a borsodiak a legutóbbi idegenbeli győzelmüket követően hét döntetlen mellett hatszor kaptak ki a liláktól.

A forduló védéki mérkőzésein: Várda-DVSC 1:0 (1:0), Zsóry SE-Kaposvár 2:0 (1:0) és Fehérvár-PAFC 1:3 (0:2). Az FTC-ZTE összecsapás ma 18 órakor kezdődik az Üllői úton.

Szóljon hozzá!