ZETApress

hírportál

Walesben se nyertünk

Gulácsi PéterA magyar labdarúgó-válogatott kétgólos vereséget szenvedett Wales vendégeként az Eb-selejtezősorozat utolsó, tegnapi játéknapján, így márciusban pótselejtezőre kényszerül – láttuk az M4 Sporton. Sajnos a múlt pénteki Népstadion-avatóhoz hasonlóan újra kudarcot vallottunk!

A szigetországiak a 15. percben Aaron Ramsey fejesével szereztek vezetést, majd a II. félidő elején a Juventus játékosa állította be a végeredményt is, amellyel a három éve elődöntős Wales a már szombaton kijutott horvátok mögött az E-csoport 2. helyén jutott ki a jövő nyári kontinenstornára.

Most a horvátok, míg a múlt szombati 9. játéknapon mi voltunk szabadok. Az akkori eredmények: Azerbajdzsán-Wales 0:2 (0:2) és Horvátország-Szlovákia 3:1 (0:1) volt. A 10 játéknap előtt 1. Horvátország 17, 2. Magyarország 12, 3. Wales 11, 4. Szlovákia 10, 5. Azerbajdzsán 1 pont volt az állás. A tegnapi másik meccsen Szlovákia-Azerbajdzsán 2:0 (1:0), ezzel a 4. helyre csúsztunk. A végeredmény: 1. Horvátország 17, 2. Wales 14, 3. Szlovákia 13, 4. Magyarország 12, 5. Azerbajdzsán 1 pont.

Marco Rossi szövetségi kapitány vezetésével a tavaly őszi Nemzetek Ligája alapján még a márciusi pótselejtezőn kijuthatunk a részben budapesti rendezésű Eb-re. Ehhez két meccset kell majd nyernünk, az ellenfelek a pénteki sorsoláson derülnek ki. Az első találkozót mindenképpen idegenben játssza nemzeti együttesünk. A mieink az 1986-os mexikói vb óta nem jutottak ki egyenes ágon világtornára. Az Új Népstadion elkészülte sem hozott eddig sikert: A-válogatottunk péntek esti 2:1-es kudarca után hétfőn este U21-es válogatottunk kapott ki 1:0-ra Ausztriától felkészülési mérkőzésen.

1 hozzászólás

  1. A mai sorsolás értelmében a 2020. március 26-ai csütörtöki pótselejtezőn Bulgária vendégei leszünk, s a győztes 31-én kedden az Izland-Románia összecsapás győztesét fogadja a 2020. júniusi Eb-részvételért.