ZETApress

hírportál

Böde-cipő a Vaterán

Böde Dani dedikálja cipőjétJótékonysági árverés a kórházakban ünneplő daganatos betegek javára. A Magyar Rákellenes Liga jótékonysági árverésre bocsájtja Böde Dániel aláírt cipőjét, amit a Ferencvárosi Torna Club adományozott a szervezetnek ? tudatta Nagy Ákos, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

A befolyt összegből a Liga önkéntesei meglátogatják, megajándékozzák, és lelki támogatást nyújtanak az onkológiai központokban fekvő azon betegeknek, akiknek az Ünnepeket is a kórházakban kell tölteniük.

A Magyar Rákellenes Liga 1990. augusztus 1-jén alakult civil szervezetté azzal a küldetéssel, hogy részt vegyenek a rák elleni küzdelemben. Fő tevékenységeik közé tartozik az egészségnevelés, figyelemfelhívás a korai felismerés és önvizsgálat jelentőségére, szűrések szervezése és népszerűsítése a lakosság körében.

A daganatos betegeket, valamint hozzátartozóikat szakmai, jogi és lelki segítségnyújtással támogatják, rehabilitációjukat pedig különböző klubfoglalkozásokkal is segítik. Különféle kurzusokat szerveznek orvosok, ápolók részére, valamint önkéntes segítőket képeznek, az egészségügyi intézményeket pedig adománygyűjtésből vásárolt eszközökkel támogatják. A Liga küldetésében számos segítő és támogató akad, ez alkalommal a Ferencvárosi Torna Club ajánlott fel segítségét számukra. Ugyanis az egyik kiváló futballistájuk, Böde Dániel aláírt focicsukáját adományozta a Ligának.

A cipőt a Vaterán árverésre bocsájtják, a befolyt teljes összegből pedig a Magyar Rákellenes Liga önkéntesei az onkológiai központokban fekvő azon betegeket látogatják és ajándékozzák majd meg, akik a karácsonyi ünnepek idején is kórházban kell, hogy tartózkodjanak. A jótékonysági árverés ma indul és december 10-én zárul majd.

Böde Dániel a cipőt idén június 19-én, az Év Fradi-futballistája-díj átvételekor írta alá. Az aláírásról készült egy eredetiséget igazoló tanúsítvány, amin képi dokumentáció és a Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnökének aláírása együttesen bizonyítja a cipő és az aláírás eredetiségét.

A Magyar Rákellenes Liga ezúttal is meg kívánja köszönni az sportegyesületnek a nagylelkű adományt, illetve azt, hogy egy ilyen nemes küldetés mellett állnak ki, lehetővé téve a daganatos betegek lelki támogatását. Ha valaki az árverésen kívül (is) támogatni akarja ezt az ügyet, a Magyar Rákellenes Liga 12001008?00102329?00100000 számlájára fizetheti be az adományát. Közleményben, kérjük, tüntesse fel: Karácsony az onkológián!

Szóljon hozzá!