ZETApress

hírportál

Renáta megvédte vb-övét

Sikerrel védte meg profi kick-box világbajnoki címét Rákóczi Renáta. A magyar klasszis a budapesti TEK Gálán a WAKO világszervezet profi full-contact világbajnoki övéért rendezett mérkőzésen legyőzte az ukrán Antonina Oszeckát ? adta hírül a Magyar Kick-box Szakszövetség. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A 32 éves kick-boxos hölgy 2018 szeptemberében, Norvégiában sporttörténelmi világbajnoki címet nyert el, amikor legyőzte Kristin Vollstadtot, a hazaiak kiválóságát. A WAKO égisze alatt ugyanis az volt az első profi összecsapás, amikor nők 12 menetes mérkőzést vívtak. Azóta az Exatlon Hungary-t, a tv2 extrém sportreality-jét is megjárta Renáta, aki a televíziós kitérőt követően az elmúlt hónapokban gőzerővel készült a mostani csatára.

A BOK Sportcsarnokban megrendezett tegnapi TEK Gála keretein belül ? több más szuper fight mérkőzéssel együtt lebonyolított női 55 kg-os világbajnoki döntőben ? a Titán SE sportolója gyakorlatilag minden menetben felülmúlta az ukrán Oszeckát, akinek az ütések következtében annyira feldagadt az arccsontja, hogy a 10. menetben az orvos nem engedélyezte a folytatást ? ezzel Juhász Gábor tanítványa megőrizte világbajnoki övét.

? Nagyon boldog vagyok. Rengeteget készültem, az elmúlt tíz hetem erre ment rá, minden nap kettőt edzettem. Ma egész nap feszült voltam, de amikor már bent voltam a ringben, alig vártam, hogy elkezdjük. A mérkőzésen, úgy fogalmaznék, hogy a fej döntött, mentálisan sokkal erősebbnek éreztem magam, mint az ellenfelem. Menetenként folyamatosan őröltem fel az ukrán lányt, azt éreztem, hogy be tudom fejezni a meccset idő előtt. Így aztán még igazából rá sem kapcsoltunk, a végén lett volna ugyanis még egy ritmusváltás, de nem ment végig a mérkőzés, aminek végül is nagyon örülök. Borzasztóan szeretek sok menetet bunyózni, nekem sokkal jobban fekszik ez, mint a rövid összecsapások, úgyhogy lesz még majd folytatás ? nyilatkozta Renáta az összecsapás után.

Szóljon hozzá!