ZETApress

hírportál

Népstadion-avató Zuglóban

Mérkőzésre várvaAz uruguayi labdarúgó-válogatott 65.114 néző előtt 2:1-re legyőzte a magyarokat a Puskás Aréna avató mérkőzésén ? láttuk tegnap este az M4 Sporton. A megközelítési anomáliákról idekattintva olvashatunk.

A magyar szurkolók Puskás Ferencet, a stadion névadóját ábrázoló élőképpel fogadták a csapatokat, alatta pedig azt olvashattuk: Két stadion, egy legenda, egy újabb történet kezdete. A világranglista 5. dél-amerikaiak és 50. hazaiak összecsapásán riválisunk Edinson Cavani és Brian Rodriguez góljaival a 15. és 21. percben kétgólos előnyre tett szert. A 24. percben Szalai Ádám lőtte az új stadion első magyar találatát, amellyel a végeredményt is beállította.

Marco Rossi szövetségi kapitány két újoncot is avatott: a 71. percben Szalai Attilát, míg a 75. percben Nagy Zsoltot küldte be Barát Roland és Korhut Mihály helyére. A mieink történetük során először kaptak ki Uruguaytól, eddig egy győzelem mellett kétszer döntetlent játszottak.

A lefújást követően a magyar szurkolók ? miközben a Himnuszt énekelték ? üzenték együttesünknek: Győzelmet Cardiffban, júniusban itt találkozunk! Nemzeti együttesünk legközelebb az Eb H-csoport zárónapján 19-én kedden Wales vendégeként lép pályára sorsdöntő selejtező-mérkőzésen, ahonnan győzelemmel ? mint október 14-én megírtuk ? kijut a jövő júniusi részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.

Szóljon hozzá!