ZETApress

hírportál

Újabb sportágválasztás

Sportág-választó EnciklopédiaMagyarul és angolul is megjelent az első Nemzetközi Sportág-választó Enciklopédia ? Hogyan válasszak sportágat? címmel. Nagy János volt birkózó olimpikon, a kötet szerzője és főszerkesztője a délutáni könyvbemutatóján kiemelte: az ötéves projekt lezárultával egy álma valóra vált, s lett annak kézben is fogható eredménye az enciklopédia megjelenésével.

? A könyv az aktuális 28 nyári és 7 téli olimpiai sportágak bemutatása, valamint azok népszerűsítése céljából íródott. Miután angolul is elkészült, könnyen lefordítható, kiadható számos más nyelvre ? emelte ki szerzője hozzátéve: az enciklopédia segítségével az olvasók átfogóan megérthetik a sportágakat, amelyeknek ezzel széles körben bővíthető a háttérbázisa. ? Könyvemben kellő szakmai potenciál van ahhoz, hogy a fiatalok érdeklődéssel forduljanak a sport felé, mert biztos vagyok benne, hogy mindenki talál számára megfelelő sportágat, amelyben örömét leli, kiteljesedhet, eredményeket érhet el ? hangsúlyozta.

Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkár kiemelte: a hiánypótló kiadvány bemutatja az összes olimpiai sportágat, amelyet mindenkinek ismernie kell. A könyv nemcsak hazai, hanem nemzetközi karriert is be tud futni, így a sport mellett jó hírét viszi a világban a magyar szerzőknek is.

? A témához kacsolódóan mindenki minden kérdésre választ kap a könyvből: kicsik és nagyok, fiatalok és felnőttek, gyerekek és szülők. Utóbbiak azokra a kérdésekre tudják a válaszokat, amelyekkel korábban ők maguk is szembesültek, átéltek, amelyeket ismernek. A gyereket viszont több helyről érheti impulzus, amire a könyv segítségével, annak elolvasását követően tud választ adni a szülő ? mondta kiemelte: a könyv nemcsak a gyerekekről szól, mert felnőttként is lehet sportágat találni és választani, sport-államtitkárként pedig különösen fontosnak tartja, hogy lehetőség szerint mindenki sportoljon. ? Ez az egyetlen olyan eszköz a kezünkben, amellyel saját magunk tudjuk megőrizni az egészségünket. Ennek köszönhetően válhatunk sikeres sportnemzetből sikeres sportoló nemzetté ? emelte ki.

Szóljon hozzá!