ZETApress

hírportál

Ne autózz pénteken!

Horváth Csaba polgármesterAz Új Puskás Ferenc Stadion péntek esti nyitórendezvényével kapcsolatban tartott ma délután sajtótájékoztatót Horváth Csaba zuglói polgármester a Pétervárad utcai irodájában.

A kerületvezető a november 15-i ünnepi esemény leghálátlanabb eleméről, a rendezvény megközelítési lehetőségeiről, illetve a stadion környéki parkolásról kívánta tájékoztatni a közvéleményt. ? Délelőtt összehívtam egy Operatív Bizottságot, melyben a Polgármesteri Hivatalon kívül a kerületi rendészet, a rendőrség, a polgárőrség, a BKV és az MLSZ is képviseltette magát. Az elsődleges témánk a stadion biztonságos megközelítése volt, amely számunkra is komoly kihívást jelent majd, mivel ilyen nagyszabású rendezvényre régen volt példa Zuglóban.

Horváth Csaba fontosnak tartotta kihangsúlyozni, már az Új Puskás Ferenc Stadion kivitelezése során jelezték a beruházó felé, hogy a létesítmény nagyságához és várható látogatottságához képest minimális számú parkoló épült. ? A stadion látogatói számára mindössze egy ötszáz férőhelyes VIP-parkolót alakítottak ki, amely nincs arányban a 68 ezres tömeggel. Ezért arra kérnénk mindenkit, hogy kizárólag közösségi közlekedéssel érkezzen majd a megnyitóra, illetve az azt követő mérkőzésre, mert a stadion környéke aznap 15 órától éjfélig hermetikusan le lesz zárva! Ez azt jelenti, hogy még az ott lakók sem tudnak majd ki- vagy behajtani a lezárt területre. Ezért tőlük is megértést kérünk, illetve azt, hogy aznap vagy hagyják otthon az autójukat, vagy máshol parkoljanak le!

A 68 ezres nézősereg oda- és visszaszállítását a BKV sűrített járatokkal fogja biztosítani. A polgármester tájékoztatása szerint a Kerepesi út ? Dózsa György út ? Thököly út ? Hungária körút által határolt területen belül a gyalogos forgalmat nem gátolják majd, a nézőknek mindössze az ilyen szokásos biztonsági ellenőrzésekre kell majd számítaniuk. Az autóval érkező VIP-vendégek 3 ellenőrző-áteresztő ponton (EÁP) tudnak bejutni a területre. A médiaérdeklődés is óriási: a 180 tudósítói helyre négyszáznál több igénylés érkezett.

? A rendezvényt követően az Operatív Csoport ismét összeül majd, hogy megtárgyalja a tapasztalatokat. Mivel a jövőben évente 12 hasonló nagyszabású rendezvénnyel számolhatunk, már most azt kértük az üzemeltetőktől, hogy a stadion, illetve a szomszédos Papp László Sportaréna hangolja össze éves programjait annak érdekében, hogy véletlenül se találkozzanak majd a rendezvények. Bár az új stadion nyitóeseménye országos rendezvény lesz, a zuglói közbiztonsági szervek negyven fővel biztosítják majd a rendet a létesítmény környékén ? hallottuk a tájékoztatón.

Szóljon hozzá!