ZETApress

hírportál

Diósgyőrt is legyőzte a Honvéd

Térden a DiósgyőrTovább tart a Bp. Honvéd jó formája: a kispestiek tegnap este a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában a Hungária körúton 2669 néző előtt Lanzafame I. félidőbeli góljával 1:0-ra legyőzték a vendég Diósgyőrt. A múlt hétvégi 11. fordulóban mindkét csapat győztesen hagyta el a játékteret.

A fővárosi csapat már sorozatban nyolc tétmérkőzésen veretlen, a bajnokság legjobb formában lévő együttese a legutóbbi hat fordulóban egy döntetlent mellett öt győzelmet tud felmutatni. A DVTK viszont a legrosszabb idegenbeli mutatóval álló gárda a mezőnyben: vendégként egy győzelemmel és öt vereséggel rendelkezik. Az esőtől felázott talajon gyors és küzdelmes játék alakult ki, melyben a Honvéd kerekedett felül: a hazaiak a befejezésekig, a vendégek viszont csak az ellenfél tizenhatosáig jutottak el. A kispestiek Lanzafame révén a 29. percben szereztek vezetést, az olasz támadó védelmi megingást követően helyezett a kapuba.

A II. félidőben maradt a lüktető tempó, melyben a diósgyőriek egyre több kockázatot vállaltak fel az egyenlítés érdekében. A védelmük viszont így kinyílt, a kontrázó Honvédnak több lehetősége adódott, hogy újabb góllal lezárja a találkozót, ez azonban elmaradt, így parázs lett a hajrá, amelyben gól mégsem született. A hétperces ráadásban három piros lapot is felmutatott a játékvezető. A 92. percben a diósgyőri Ivanovski kapta az elsőt, mert szabálytalanságáért kapott sárga lapját követően sértő megjegyzést tett rá, majd rögtön utána egyszerre küldte el a kispadról az addig is folyton reklamáló két edzőt: Giuseppe Sanninót és Feczkó Tamást.

A négy vidéki mérkőzésen: PAFC?ÚFC 1:3 (1:2), Paks?Várda 1:1 (0:0), ZTE?Zsóry SE 1:1 (0:1), Kaposvár?Fehérvár 0:2 (0:1). A Fradi a csütörtök esti El-döntetlenje miatt csak ma 17:15-kor kezd Debrecenben az M4 Sport kamerái előtt. A jövő hétvégi válogatott mérkőzések miatt a 13. fordulót csak két hét múlva rendezik.

Szóljon hozzá!