ZETApress

hírportál

Torba 5. lett, ketten vigaszágon

Lévai TamásTorba Erik 5. lett a Ludovika Arénában zajló U23-as birkózó-világbajnokság tegnapi versenyén. A pénteki kötöttfogású eredmények idekattintva olvashatók.

A kötöttfogásúak 63 kg-s kategóriájában az idei Európai Játékokon egy súlycsoporttal lejjebb ezüstérmes magyar versenyző a vigaszágon előbb a bolgár Szulevet verte 5:1-re, majd a kazah Fidahmetovot 10:6-ra. Az orosz Valitov elleni bronzmérkőzés fordulatos csatát hozott, 3:2-es hátrányánál a rivális eldobta Torbát, így ő állhatott dobogóra.

A tegnap rajtoló birkózók közül a 60 kg-s Kecskeméti Krisztián jutott a legtovább, egészen az elődöntőig, miután az amerikai La Montot 5:3-ra, a moldovai Bacalut pedig 4:2-re győzte le. A négy között 5:0-ra kikapott az örmény Melikjantól, így a mai bronzmeccsen iráni vagy bolgár ellenfele lesz. Az idei junior Európa-bajnok Lévai Tamás (82 kg) két siker után a negyeddöntőben maradt alul, de ő is a vigaszágon folytathatja az esemény mai zárónapján. A szintén 2019-es junior Eb-győztes Szőke Alex (97 kg), illetve Balatoni Bence (67 kg) és Kajtán Olivér (72 kg) kiesett.

1 hozzászólás

  1. Érem nélkül maradtak a magyarok a Ludovika Arénában: Kecskeméti Krisztián és Lévai Tamás is 5. lett a ma véget ért U23-as birkózó vb-n, így magyar érem nélkül zárult a verseny. A kötöttfogásúak 60 kg-s csoportjában Kecskeméti Krisztián a bronzmeccsen megfelelően helyt állt iráni ellenfelével szemben, de 6:0-s, majd 8:1-es ponthátrányt követően 9:5-re kikapott. A 82 kilósok között Lévai Tamás ? aki 77 kilóban idén junior Európa-bajnok volt ? grúz riválisától nagy csatában, 4:2-re kikapott a bronzmeccsen. Válogatottunk öt 5. helyezéssel zárta a vb-t.