ZETApress

hírportál

Kijuthatunk az Eb-re!

Korhut győztes góljaA magyar labdarúgó-válogatott 1:0-ra legyőzte tegnap este Azerbajdzsán válogatottját a Groupama Arénában rendezett Eb-selejtezők 8. körében, így a H-csoportban feljött a 2. helyre, életben tartva ezzel kijutási reményeit. A győztes találatot a 10. percben Korhut Mihály szerezte egy 28 méteres bombagóllal.

Pedig milyen rosszul kezdődött ez a hétvége: a csütörtöki 7. játéknapon Horvátországban 3:0-ra kikaptunk a listavezető Horvátoktól. Szerencsénkre aznap Szlovákiában Wales 1:1-et játszott, így északi szomszédaink nem tudtak meglépni előlünk, tegnap viszont ők voltak szabadnaposak. Csütörtökön az azeriek nem léptek pályára, így pihentek léphettek pályára ellenünk.

Csapatunkat a szeptember 9-ei szlovákok elleni bekiabálások miatt zárt-kapus mérkőzésre ítélte az UEFA, így tegnap csak kiskorúak ülhettek a nézőtéren. A 15 ezer gyerek ha szervezetten nem is szurkolt, de állandó hangzavart keltett dudával, trombitával, síppal, dobbal, s ha a nádi hegedű hiányzott is a repertoárból, a dél-afrikai vb-n tapasztalt ? vuvuzelákat idéző ? hangulatot teremtett. Az első kórusban kiabált rigmusra, a Ria-ria-Hungáriára 35 percet kellett várni.

A 91. percben mellel sodorta be a labdát az azeri csatár Gulácsi kapujába, de a holland játékvezető kezezést látva nem adta meg a szabályos egyenlítő gólt. Ha nem tévedett volna, döntetlenünkkel a szlovákokkal azonos pontszámmal állnák a 3. helyen, mert pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények döntenek. Köszönjük a bírónak, hogy életben tartotta továbbjutási esélyeinket!

A magyarok 7. mérkőzésükön is megőrizték hibátlan mérlegüket az azeriekkel szemben, de most először csak minimális különbséggel győztek. A H-csoport állása 8 játéknap után: 1. Horvátország 7/14, 2. Magyarország 7/12, 3. Szlovákia 6/10, 4. Wales 6/8, 5. Azerbajdzsán 6 meccsen 1 pont. Igaz 2 ponttal megelőztük Szlovákiát, a november 16-ai játéknapon viszont szabadok leszünk. Ha aznap nem nyer Szlovákia a vb-ezüstérmes Horvátország vendégeként, akkor úgy léphetünk pályára a 19-ei zárókörben Wales-ban, hogy győzelemmel kijutunk a részben budapesti rendezésű Eb-re.

Szóljon hozzá!