ZETApress

hírportál

Bronzérmes lett a címvédő

Immár 4. alkalommal kerül megrendezésre a miskolctapolcai Avalon Parban a HELL Kart Média Gokart Bajnokság, melyre tegnap ellátogatott és vezetett Tassi Attila, a HELL Kart & Event Center gokartpályájának csúcstartója, míg a házigazda és a pályabíró szerepét Bessenyey Zoltán töltötte be.

Izgalmas versenyekkel, értékes nyereményekkel és finom ételekkel várták a sajtómunkásokat az egész napos programra, ahová a budapesti Hősök terére a cég mikrobuszával szállítottak bennünket. Tassi Attila, a Honda gyári pilótája, a 2019-es WTCR mezőnyének legfiatalabb versenyzője is izgatottan várja a kihívókat, de az évek óta birtokolt pályacsúcsa nem került veszélybe. Bessenyey Zoltán kétszeres rallye Európa-bajnok a saját handikartját is felvonultatta a pályán.

Magyarország legmodernebb elektromos gokartpályája csodálatos, fákkal szegélyezett, erdei környezetben biztosít lehetőséget az adrenalin-dús száguldásra a technikai sport szerelmeseinek. A csúcsminőségű gokartok 60 km/h végsebességre képesek, emellett pedig a versenyzéshez plusz élményt ad a gokartba beépített hanggenerátor, amely tökéletesen szimulálja a motorhangot az autósportok hódolóinak.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uAn16prmhv4[/youtube]

Az 562 méteres hosszú pályán vérre menő harcot vívtunk egymással. Először egy nyolcfős, majd két hat-hatfős csoportban 8-8 percig köröztünk a pályán, majd az időeredményeink alapján előbb a gyengébbek B-döntője, majd a jobbak A-döntője következett. Krusinszki József, a Blikk versenyzője bár címvédésre készült, most csak a dobogó 3. fokára állhatott fel. Jutalma 2 darab 2 futamos gokart kupon lett a HELL Kart & Event Centerbe. A II. helyezettnek 2 darab 3 futamos kupon járt, míg a győztes 1 darab Kényeztető Hétköznapok utalványt nyert, mely egy 2 éjszakás pihenést tartalmazott 2 fő részére reggelivel az Avalon Resort & SPA-ba.

Szóljon hozzá!