ZETApress

hírportál

Profi szintű felkészülés

Tehetséges vívójával kötött hosszú távú szerződést nevelőegyesülete: a BVSC-Zugló öt évvel, a 2024-es olimpiáig meghosszabbította ifjabb Andrásfi Tibor Eb-7. helyezett, valamint junior világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó szerződését a Szőnyi úti Sport Bisztróban.

A megállapodást bejelentő ma déli sajtóeseményen Szatmáry Kristóf klubelnök elmondta: céljuk a fiatal versenyzőik klubhoz kötése, ennek érdekében próbálják a legjobb feltételeket biztosítani sportolóik számára. Az elnök kiemelte: szeretnék elérni, hogy az 1949-ben alakult vívószakosztály ugyanolyan zászlóshajója legyen a zuglói klubnak, mint volt egykor Fenyvesi Csaba, Bóbis Ildikó, valamint a Kamuti-testvérek idején!

Az edző-apuka 29 éve a klub tagja: 1990 őszén települt át és került a zuglóiakhoz. Az idősebb Tibor előbb együtt versenyzett korábbi vívótársáéval, a ’90. elején áttelepült Fekete Attilával ? aki azóta a szakosztály vezetője lett ?, majd 2002 óta edzőként dolgozik. Köszönetként megajándékozta a klubelnököt a júniusi budapesti vívó-világbajnokságra készült 50 forintos emlékérmével, amelyen az egyik alakot fiáról, az ifjabb Tiborról mintázták.

A 20. életévét decemberben betöltő párbajtőröző elmondta: jövőre szeretne újból kijutni az Eb-re, s ott legalább olyan jól szerepelni, mint az idei Eb-n, ahol még juniorként a nyolc közé került! A fiatal vívó felkészülését az egyesületében és a válogatottban is megkezdte már, a szezon első versenyén, a Magyar Kupa-fordulóban egyéniben és csapatban is ezüstérmet szerzett, s a hétvégi újabb fordulóban ugyancsak érmes reményekkel indul. Közben folytatja tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskolán, melyhez az anyagi biztonságot a ma aláírt profi szerződése biztosítja.

Szóljon hozzá!