ZETApress

hírportál

Gabó bajnok maradt

Ismét Molnár molnargabo Gábor a K&H e-kupa FIFA20 bajnok. Profi kategóriában 5-én szombaton Molnár Gábor megvédte címét a K&H e-kupa FIFA20 versenyen, míg az amatőr kategória győztese Horváth Darius lett ? tudatta Csordás Emőke, Well PR.

A több mint 300 ezer forint összdíjazású verseny helyszíne az újonnan megnyitott MTK Budapest Esport Aréna, ahol most először rendeztek e-sport bajnokságot. A múlt szerdai sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

Október 5-én lezajlott a K&H e-kupa FIFA20 1v1 bajnokság, a FIFA 20 első hivatalos hazai versenye, ami egyúttal az első hivatalos verseny volt az újonnan átadott MTK Budapest Esport Arénában. A több mint 8 órán át tartó megmérettetésen 91 amatőr versenyző mérte össze tudását. A közülük továbbjutó legjobb négy játékos amellett, hogy a százezer forintos fődíjért harcba szállt, a négy meghívott profi e-sportolóval ? Molnár molnargabo Gáborral (DVSC), Szirtesi Gabinho Gáborral (Ajax Amsterdam), Novák gogetinho Dániellel (FTC) és Majorosi chris_maj Krisztiánnal (MTK) ? is megküzdhetett. A K&H e-kupa FIFA20 bajnokság helyszínén a nézők és a szurkolók is kipróbálhatták a játék új verzióját.

A K&H a sportnak ezen a területén is szeretne példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával, és már a kezdetektől felkarolni az e-sportban kibontakozni vágyó hazai tehetségeket. Az e-sportra mint a jövő sportjára tekintünk, a mai küzdelem pedig ismét megmutatta, hogy az igazán kiváló teljesítményhez a szellemi és fizikai erőnlétre egyaránt szükség van. További információk a versenyről idekattintva olvashatók. A Playstation4 platformon 1v1 Friendly módban játszott kiesés küzdelem eredménye:

Profi kategória:

1. Molnár molnargabo Gábor ? százezer forintértékű ajándékkártya

2. Brandt Raymund ? ötvenezer forintértékű ajándékkártya

3. Szirtesi Gabinho Gábor ? gamer ajándékcsomag

Amatőr kategória:

1. Horváth Darius ? százezer forintértékű ajándékkártya

2. Balogh Attila ? ötvenezer forintértékű ajándékkártya

3. Kleine Péter ? gamer ajándékcsomag

Molnár molnargabo Gábor (DVSC) hazánk egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező FIFA játékosa, a tavalyi K&H e-kupa FIFA19 bajnoka, de a Global Series döntőjének részvételéért is harcba szállt. Nyert már itthon PlayIT-et és több magyar versenyt.

Horváth Darius fiatal tehetség nem először villogtatja meg tudását, a tavalyi K&H e-kupa FIFA19 versenyen is csak a legjobbak között esett ki. Idén az amatőrök között már megállíthatatlan volt, ráadásul úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy az utolsó három mérkőzésén hosszabbítás volt. Bár a profik között az MTK játékosa, Majorosi Krisztián egy nagyon szoros 1:0-s győzelemmel ejtette ki, erre a fiúra érdemes figyelni a jövőben.

Szóljon hozzá!