ZETApress

hírportál

Zsóry siker Angyalföldön

Mezőkövesdi örömA Mezőkövesd negyedik idegenbeli mérkőzését is megnyerte a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as idényében, miután tegnap délután a Fáy utcában a 8. forduló nyitómérkőzésén 2248 néző előtt 1:0-s félidő után 2:1-re legyőzte az Újpestet, megőrizve 2. helyét a Fehérvár mögött.

A múlt hétvégi 7. fordulóban az ÚFC idegenben nyert, a Zsóry meg otthon kikapott. Most 10 perc elteltével egyértelműen az Újpest irányított, de a szélekről ? elsősorban jobbról ? érkező beadások, centerezések után csak ritkán sikerült helyzetet kidolgoznia.

A vendégektől eleinte villanásokra még futotta ugyan, később viszont egyre inkább beszorultak a térfelükre, képtelenek voltak támadást indítani. A 43. percben mégis ők szereztek vezetést Berecz Zsombor látványos kapáslövésével. Szöglet után a hosszú oldalra átívelt labdát a mezőkövesdi középpályás 17 méterről vágta egyből a kapu jobb oldalába úgy, hogy lövése öt újpesti játékos között talált utat.

A II. félidőben még nyomasztóbb lett a hazaiak mezőnyfölénye, de az újpesti játékosok rengeteg technikai hibát követtek el, így Szappanosnak nem akadt komolyabb védeni valója. A kövesdiek a hajráig fegyelmezetten szállták meg térfelüket, az utolsó 10 percre azonban néhány kontra erejéig kinyíltak és a 90. percben Silye Erik találatával eldöntötték a mérkőzést, mert Koszta Márk szépítő gólja a hosszabbítás 3. percében későn érkezett. A Mezőkövesd 12. alkalommal találkozott az Újpesttel, amelyet másodszor tudott legyőzni, s megint vendégként.

A vidéki mérkőzések tegnapi eredményei: Várda?ZTE 3:3 (0:2), DVTK?PAFC 1:1 (0:0), Paks?Kaposvár 2:1 (0:1), Fehérvár?DVSC 2:1 (1:1). A 8. forduló zárómérkőzése ma 16 órakor a Hungária körúton lesz, ahol a Bp. Honvéd vendége a csütörtöki kupameccsen elvérzett Ferencváros lesz.

Szóljon hozzá!