ZETApress

hírportál

Aréna a stadionban

Ma délelőtt átadták az MTK Esport Arénát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a Hungária körút és a Salgótarjáni út sarkán. Deutsch Tamás MTK-elnök, fideszes EP-képviselő szerint a magyar esport és az MTK Budapest életében is mérföldkő, hogy elkészült a klub esport arénája.

A kék-fehér klub elnöke az átadó-sajtótájékoztatón az eseményt ünnepi alkalomnak, a 2,1 millió euróból kialakított létesítményt pedig gyönyörűnek nevezte. Fizikailag itt talál majd otthonra a klub esport-szakosztálya, de ezen kívül különféle konferenciáknak és egyéb rendezvényeknek is otthon adhat a létesítmény, melyet nyereségesen fognak tudni üzemeltetni. Szerinte már a jövő héten is egy komoly hazai versenyre kerül sor benne, de a Közép-kelet-európai Régió rangosabb tornái is megrendezhetők a vadonatúj arénában.

Szegő Péter arról beszélt, hogy a 750-800 m2-es létesítmény 201 fős lelátóval rendelkezik, Európában is párját ritkítja, csak Berlinben és Kölnben működik hasonló. ? A játéktér a legideálisabb, szétbontható, mobil elemekből áll, így akár konferenciát vagy koncertet is lehet tartani benne, a LED-panelek pedig tökéletes vizuális élményt nyújtanak a szurkolóknak ? közölte a fővárosi egyesület esport-szakosztály vezetője, majd azzal folytatta, hogy további két versenyterem és egy pihenőszoba áll még a versenyzők rendelkezésére az emeleten. Előbbiek a FIFA és az autószimulátoros Gran Turismo videojátékokat játszók offline edzéseinek vagy stratégiai megbeszéléseinek lehetnek a helyszínei, de a sok nézőt vonzó más videojátékok is játszhatók benne.

A 201 néző befogadására alkalmas, legmodernebb technikával felszerelt esport aréna ünnepélyes átadásán az újságírók megmérkőzhettek Fehér Bálinttal és Rácz Andrással, az MTK Budapest FIFA Pro Clubs csapatának tagjaival, továbbá Fehér Dániellel, az MTK Budapest Gran Turismo esportolójával.

Szóljon hozzá!