ZETApress

hírportál

Agrársportnap Tatán

Egy esemény, ahol az agrármérnök együtt focizik a vadásszal, a borász meg fut. Szombaton immár 6. alkalommal rendezik meg az Országos Állatorvos?Agrár Sportnap és Családi Hétvégét, szeptember 21-én ugyanis az agráriumban dolgozók Tatára mennek, hogy az őszi munkák közben egy kicsit lazítsanak.

? A sportnapon összesen nyolc sportágban próbálhatják ki magukat a benevezettek, a mozgás mellett pedig jut idő a szórakozásra is ? áll a szervezők eseményleírásában. A rendezők célja az volt a hagyományteremtő rendezvény megálmodásakor, hogy legyen egy nap, amikor az állatorvosok, az agrármérnökök, a szőlészek, borászok, a kertészmérnökök, az erdőmérnökök és vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban egy minisztérium irányítása alatt, együtt sportolhassanak.

Az VI. Országos Állatorvos?Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat az indulók. Bővebb információk idekattintva olvashatók.

Fővédnök: dr. Sótonyi Péter, rektor, Állatorvostudományi Egyetem. Védnökök: dr. Bognár Lajos országos főállatorvos; dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke; dr. Magyar Zoltán állatorvos, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász; Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöke; Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke; Michl József, Tata Város polgármestere.

Szóljon hozzá!