ZETApress

hírportál

Szeptember végén is futhatunk

34. SPAR-sajtó a Fortuna hajónKét nap alatt 12 táv vár a programban. Félmilliárd futólépés Budapesten a jelmondata a 34. SPAR Budapest Maratonnak, amely a családok fesztiválja is lesz az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint. A múlt vasárnapi budaörsi félmaratonról idekattintva olvashatunk.

Fotónkon Náray Balázs (Kossuth Rádió), Maczelka Márk, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője, Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Kocsis Árpád, a BSI ügyvezető-versenyigazgatója és Klemné Zabó Ágnes futónagykövet áll a 34. SPAR Budapest Maraton Fesztivál sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin délelőtt a Fortuna rendezvényhajón elmondta, hogy családjával minden évben igyekszik részt venni Magyarország egyik legnagyobb sporteseményén, három éve pedig maga is teljesítette a 42 kilométeres távot. Ez a verseny nemcsak a maratonistákról szól, mindenki számára teljesíthető távokat is kínál, így kiváló lehetőség, hogy együtt legyen a család ? hangsúlyozta.

Kiemelte a 4×2 kilométeres váltót, melyen ezúttal a családjával indul. ? Ez háromgyerekes családoknak ideális ? fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, a futók Budapest szépségeit is megcsodálhatják, hiszen az útvonal a Duna két partján vezet végig, át az Alagúton és a Margitszigeten.

Kocsis Árpád, a rendező Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezetője szerint a futás ünnepe lesz a 34. SPAR Budapest Maraton, melyen az elmúlt két évben 30 ezer fölötti volt a létszám ? a csúcsot a tavalyi esemény tartja 33.495 résztvevővel ?, s ezúttal is legalább ennyi indulót várnak. A két nap során 12 táv szerepel a programban. Kocsis jelezte, a hagyományos októberi időponton ezúttal az önkormányzati választások miatt változtattak.

Szeptember 28-án szombaton 09 órától először a 10 kilométeres futás rajtol, ezen a napon főleg a családokat várják, ekkor rendezik meg többek között a minimaratont, a sulifutamokat, a családi futást és az esélyegyenlőségi futamot. 29-én vasárnap szintén 09 órakor indulnak a maratonisták és egy 30 kilométeres táv is található a programban. A rajt?cél a Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campus előtti szakaszon lesz, ahol szeptember 08-án kenyai siker született. A 34. SPAR Budapest Maratonra 90 országból közel ötezer futót várnak a szervezők.

Szóljon hozzá!