ZETApress

hírportál

Ezrek a huszonötödiken

Ezrek a jubileumon25. alkalommal is több ezren választottak sportágat. Szeptember 13-14-én került megrendezésre a Jubileumi Budapesti Nagy Sportág-választó a Maglódi út Merkapt Sportközpontban. A 25. rendezvény több ezer ember szeme láttára és tapasztalatára alapozva érte el célját ? tudatták sajtósaik. A tíz nappal korábbi beharangozóról idekattintva olvashatunk.

Az eseményen a fiatalok és idősek, gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálhatták a számukra megfelelő sportágat, kortól és nemtől függetlenül. Jól példázta ezt Dunai Antal 1968-as mexikói olimpiai bajnok labdarúgónk, illetve Késely Ajna úszónő és Pusztai Liza kardvívónő esete, hiszen előbbi 76 évesen látogatott el jubileumi eseményünkre, utóbbiak pedig 18 évesen képviselték méltón saját sportágukat. Az eseményen edzők, szakemberek instruálása mellett kipróbálható volt 109 sportág, amely aktív tapasztalást, igazi sportélményt adott, s ezáltal pozitív irányba tudta befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást.

Köszönjük a több mint 37 olimpiai aranyérmet és a több mint 200 Európa- és világbajnoki érmet felvonultató sportolóinknak, hogy kilátogattak hozzánk, rengeteg gyermeknek okozva így boldog pillanatokat és jelenlétükkel megtisztelték a XXV. Budapesti Nagy Sportág-választót. Többek között: Kökény Roland, Storcz Botond, Szabó Gabriella, Steinmetz Barnabás, Búr Zsolt, Roczanov Dezső, Baji Balázs, Rippel Ferenc, Rippel Viktor, Kammerer Zoltán, Harsányi Gergely, Mocsai Tamás, Pusztai Liza, Dunai Antal, Gergely István, Kovács Katalin, Wichmann Tamás, Imre Géza, Dr. Kiss Gergely, Kozák Danuta, Varga Roland, Gróf Dávid, Nagy László, Gazdag Dániel, Földházi Zsófia, Késely Ajna, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Háfra Noémi, Milák Kristóf, Cseh László, Tóth Ildikó, Marosi Ádám, Kovács Ágnes, Miklós Edit és Staicu Simona vett részt az eseményen.

Nagy érdeklődés kísérte a Sportág-választó testvér-rendezvényét, a Nagy Hangszer-választót is, ahol a nagyközönség zenészek és zenetanárok segítségével próbálhatott ki 20 hangszert. Számos fellépő színesítette a programot: Bűdi Szilárd és Zenekara, a Tutta Forza Piccola zenekara, a Stringendo Vonós-zenekar, Novák Anikó zenei élmény, Szekszárdi klarinét kvartett, MAZ Big Band zenekara, Grenella Orsi és Patyi András ének, Benji, Molnár Antal Zeneiskola vonószenekara, Novák Anikó zenei élmény, Virtuózok Kamara-együttes, Etüd Fúvós-zenekar, Arpeggio Gitár-zenekar. A rendezvényen kiállítóként jelen volt a YELLOW ROAD SYSTEM csapata, melynek élén Harsányi Gergely volt válogatott kézilabdázónk áll.

Szombaton több mint száz gyermek fizikumát, fizikai teljesítőképességének határait és lehetőségeit vizsgálták. A rendezvényen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan véradásra is volt lehetőség. A Magyar Vöröskereszttel együtt szervezett kampányra 55 véradó jelentkezett. Nagy köszönet a Sportág-választó támogatóinak, akiknek standjaival a helyszínen is találkozhattak a látogatók. A XXV. Budapesti Nagy Sportág-választó támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatala, Budapest 2019 Európa Sport-fővárosa, Merkapt Zrt., Mercedes-Benz, Rexona, NHKV Zrt.

Szóljon hozzá!