ZETApress

hírportál

Hangszeres sportág-választó

XXV. Nagy Sportág-választó 2019Több mint száz sportágat lehet ingyenesen kipróbálni a jubileumi 25. Nagy Sportág-választón, amelyet szeptember 13-án és 14-én tartanak meg a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Magyar Sport Házában.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportág-választó kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a rendezvény májusban újra kibővült a Nagy Hangszer-választóval, és szeretnék ezt a hagyományt tovább folytatni. ? Több mint száz sportággal és közel húszféle hangszerrel lehet a két nap alatt közelebbről megismerkedni, és mindezt ingyenesen ? hangsúlyozta Kiss Gergely, akinek tájékoztatása szerint klubja, a Bp. Honvéd ismert, világ- és Európa-bajnok sportolói is szép számmal vesznek majd részt az eseményen, akiktől szintén lehet kérdezni, illetve aláírást kérni.

Medveczky Erika is kilátogat a Nagy Sportág-választóra. A Bp. Honvéd nyolcszoros világbajnok magyar kajakosa elmesélte, hogy először a kacsák és a nádas közelsége fogta meg a sportágban, s csak utána szerette meg magát a versenyzést.

Harsányi Gergely ugyancsak ott lesz a Merkapt Sportközpontban. A 179-szeres válogatott kézilabdázó elmondta: egy olyan céget vezet, amely gyerekek számára segít meghozni azt a döntést, hogy milyen sportágakat érdemes választaniuk. ? Speciális személyiség- és viselkedéselemzést, képességvizsgálatot, valamint komplex egészségügyi felmérést végzünk, amelyek eredményei alapján egész életre szóló iránymutatást tudunk adni ? hangoztatta a 2004-es athéni olimpián IV. helyezett kézilabdázó.

Wichmann Tamás, az MTK kilencszeres kenu-világbajnoka ? akiről 2018. november 10-én az Új Hidegkúti Nándor Stadion 05. kapuját elnevezték ? felidézte, hogy ő először a zenével került közelebbi kapcsolatba, s csak utána a sporttal, majd gitáron elő is adta a kenusok egyik kedvenc dalát.

A Nagy Hangszerválasztóra kitelepül többek között a Meta Művészeti Központ. Lukács Andrea igazgató-helyettes ismertette, hogy a pavilonjuknál a zongorával, a fúvós hangszerek közül a fuvolával, a klarinéttal és a furulyával, a húrosok közül pedig a hegedűvel és a csellóval ismerkedhetnek meg a kilátogatók. Kiemelte: a zeneterápia sokat segít a gyerekeknek a társadalmi beilleszkedésben, illetve az önkifejezésben.

Batta András, a Kis Virtuózok Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy a Merkapt Sportközpontban koncertet adnak majd a Kis Virtuózok televíziós tehetségkutató legtehetségesebb fiatal zenészei, de képviselteti magát az eseményen a VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskola is.

Kiss Gergely felhívta a figyelmet arra, hogy a rendezvények keretében ismét tartanak majd véradást, valamint egy kabala rajzpályázatot is meghirdettek, amelyre eddig több mint száz pályamű érkezett már be, de jövő péntekig még lehet újabbakat beküldeni. A legjobbak értékes díjakat kapnak. A szervezők a hagyományoknak megfelelően pénteken az iskolákat, míg szombaton a családokat várják 09 és 17 óra között a kőbányai Merkapt Sportközpontba.

Szóljon hozzá!