ZETApress

hírportál

Tótka-dupla a Városligetben

Harmadik alkalommal ragadtak lapátot tegnap a világ legjobb kajak-kenusai Budapest szívében. A Red Bull Vízisprinten ezúttal is hazai és külföldi nagyágyúk sorakoztak fel a Városligeti-tó rajtvonalánál, hogy festői környezetben mutassák meg, mire képesek egy 100 méteres sprint távon ? tudatta Kékvölgyi Anita, Red Lemon Média.

A közönség több kategóriában is ünnepelhette a győzteseket. A női kajak egyes futam első helyezettje Lucz Dóra lett, míg a férfiaknál Tótka Sándor állhatott a dobogó tetejére. A két egyéni győztes vegyes-párosban is indult, ahol szintén győzelmet arattak. Az esemény augusztus 22-ei beharangozója idekattintva olvasható.

Az ősz első napján a világ legjobb kajak-kenu versenyzői vették birtokba vasárnap a Városligeti-tavat. A Vajdahunyad vár gyönyörű környezetében már 3. alkalommal rendezték meg a főváros támogatásával a Red Bull Vízisprintet. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Red Bull közös rendezvényén a sportág legismertebb szereplői versenyeztek egymással, a közönség többek között Lucz Dórának, Lucz Annának és Tótka Sándornak is drukkolhatott. A kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok sportoló tavalyi győzelmét duplázta meg 2019-ben, és azt is elárulta, mi lehet a titka a két aranyéremnek.

? A barátságos mérkőzés ellenére ez egy ugyanolyan fontos megmérettetés számunkra. Amellett, hogy mindenki győzni akar, ez egy szuper lehetőség arra, hogy népszerűsítsük is a sportot. A helyszín tökéletes, hiszen ritkán van lehetőségünk ennyire közel érezni magunkhoz a közönség erejét. Maximálisan felpörget és óriási erőt ad. Talán ennek is köszönhetem a második Red Bull Vízisprint egyéni győzelmemet, hiszen a tavalyihoz képest úgy érzem, most kevésbé voltam formában. Az elmúlt hetek, különösen a vb miatt, nagyon intenzívek voltak, a mai versenyt megelőző héten egyetlen egyszer ragadtam lapátot, azt is Moszkvában, így az utazás miatt is fáradtabb voltam ? mondta el Tótka Sándor, aki nem csak egyéniben, de párban is versenyzett, utóbbiban Lucz Dórával sprinteltek egy óriásit.

Lucz Dóra testvérével Lucz Annával érkezett a vasárnapi versenyre, ahol egyszer egyéniben, majd párosban is egymás ellenfelei voltak. ? A pályán magadért kell küzdeni, így el kell attól vonatkoztatni, hogy a testvéred is a mezőnyben versenyez ? árulta el Lucz Dóra, aki Tótka Sándorral párosban is elindult a versenyen. ? Már az előfutamban is megvolt az összhang Sanyival, jól tudtunk együtt dolgozni és ezt a döntőre is megtartottuk, ami végül győzelemhez vezetett ? mondta Dóri.

A főváros szívében külföldi versenyzők is rajthoz álltak, többek között az olimpiai és világbajnok német Tom Liebschert, a kétszeres Európa-bajnok szerb Marko Dragosavljevic és az Eb-ezüstérmes litván ArtĹŤras Seja. Természetesen a sportág magyar legendái sem hiányozhattak a rendezvényről: Storcz Botond, Hegedűs Róbert, Beé István és Horváth Gábor is vízre szálltak egy barátságos vegyes páros versenyen, ahol Keszthelyi Vivien autóversenyző, Kiss Virág fitneszmodell, Nagy Adri énekesnő és Molnár Andi műsorvezető eveztek a profik mögött.

Olimpiai bajnokokkal lapátoltak a csodaszép hírességek

Molnár Andi kajakversenyt nyert a Városligeti-tavon. Bebizonyította, hogy nemcsak a kamerák előtt és a táncparketten állja meg a helyét. Ötszörös világbajnok sportolónkkal, Beé Istvánnal hihetetlen sebességgel szelte át a Városligeti-tavat a szeptember 1-jei Red Bull Vízisprinten. A főváros által támogatott rendezvényen végül a leggyorsabbnak bizonyuló vegyes páros Keszthelyi Vivien autóversenyzővel, Kiss Virág fitneszmodellel és az énekes Nagy Adrival szállt versenybe, akik szintén a sportág ikonjaival, Storcz Botonddal, Horváth Gáborral és Hegedűs Róberttel eveztek egy hajóban. A párosoknak a közönség soraiban szurkolt olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk, Liu Shaolin Sándor is.

Keszthelyi Vivien autóversenyző, Kiss Virág fitneszmodell, Nagy Adri énekesnő és Molnár Andi műsorvezető világbajnok kajakosokkal vegyes párosokban szálltak versenybe egymás ellen a Red Bull Vízisprinten. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Red Bull közös rendezvényén a Városligeti-tavon speciálisan kialakított 100 méteres pályán végül a Molnár Andi ? Beé István páros bizonyult a legjobbnak.

? A Városligeti-tó nekem mindig csak a korcsolyázásról szólt, de hároméves korom óta visznek a szüleim vízitúrázni, szóval a Duna és a víz szeretete nálam örök. Az olimpiai játékok alatt az anyukámmal mindig közösen izguljuk végig ezt a versenyszámot a tv előtt ? árulta el Molnár Andi, aki sose ült még versenyhajóban, de mindig is szerette volna kipróbálni, milyen érzés a rajtnál az első evezőcsapással elindulni. ? Az első csapásnál rögtön kaptam egy óriási fröccsöt az arcomba, aztán a partnerem, Beé István úgy belehúzott, hogy csak próbáltam tartani a ritmusát és odatenni apait-anyait, miközben kiélveztük ezt a hangulatos vasárnap délutánt is ? mondta Andi.

Nagy Adri énekesnő ugyan a döntőbe már nem jutott be, de ő is egy életre szóló élménnyel gazdagodott. ? Sose ültem még kajakban, de nagyon tetszik a sportág. Olyan könnyednek tűnik első látásra, ahogy lendületesen haladnak a sportolók a vízen, pedig nagyon kemény. És az összhang is meghatározó, úgyhogy figyeltem Hegedűs Róbert minden mozdulatát ? mesélte az énekesnő, aki bevallása szerint fél a mélységtől. ? Alföldi lányként nem sok víz volt a közelemben, és a kisebb vizekkel nincs is bajom, de a tengerekbe, óceánokba nem szoktam túlságosan bemerészkedni. Ez a Városligeti-tavon azért nem okozott problémát, és mostanában kezdek megbarátkozni a vízi-sportokkal, például SUP-olok is ? tette hozzá Nagy Adri.

Szóljon hozzá!