ZETApress

hírportál

Gyűlnek az aranyaink

Már 22 aranyunk van a Kick-box Eb zárónapja előtt. A mai versenynapon 27 magyar érdekeltségű döntő várt a magyar versenyzőkre Győrben a rekordlétszámot hozott utánpótlás kick-box Európa-bajnokságon, amiből 18 arany- és 9 ezüstérem született ? tudatta Turák Péter. Fotóink Emily Aston felvételei.

A Magyar Kick-box Szakszövetség beszámolója szerint a korábbi eredményekkel együtt ? a szombati zárónap előtt ? a magyar csapatnak 22 első, 16 második és 49 harmadik helye van. A hatalmas számok mögött az áll, hogy az Audi Aréna Győrben zajló Eb-n a sportág mind a hét szabályrendszerében ? pointfighting, light-contact, kick-light, full-contact, low-kick, K1 és formagyakorlat ? 8 és 18 éves kor között több korosztályban osztanak érmeket, egy kategóriában pedig nemzetenként két versenyző indulhat.

Az Eb legnépesebb csapatát a magyarok indították, összesen 179-en képviselik a magyar színeket. Az eredményekkel Magyarország a 2. helyen áll az éremtáblázaton, egyedül az oroszok előzik meg a mieinket. Holnap további 11 magyar érdekelt a finálékban, emellett a csapat-versenyszámokat is a zárónapon rendezik. A szerdai elnöki értékelő idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!