ZETApress

hírportál

Hegyi bringák Nógrádban

Somoskőújfalui templomSzeptember 7-én szombaton 10:30-kor a somoskőújfalui templom mögül indul a kerékpáros hegyi időfutam. Mint július 7-én megírtuk, a 3,8 kilométeres versenyt egyenkénti indítással a Salgóbányára vezető aszfaltúton rendezik meg. A verseny útvonalát a helyi polgárőrök biztosítják.

Márton István elmondta, hogy megfelelő létszámú induló estén a női-férfi 30-35 év feletti korcsoportot kétfelé bontják. 50 év alatti és feletti versenyzőkre. Az 1000 forintos nevezési díj a verseny utáni finom ebédet ? főtt kukorica, palócgulyás és üdítő ? is tartalmazza. A faluban a szállások zöme már betelt, de néhány vendégházban még várják a jelentkezőket. Ehhez segítséget a fő-szervező +36-30-327-3030 mobilszámán kapnak.

Aki a fővárosból látogat a Nógrádba, annak a Stadionoktól minden óra 40 perckor induló autóbuszokat ajánljuk, melyek 105 perc alatt érnek a megyeszékhelyre. Vonattal, hatvani átszállással több mint 3 órás az út, s akkor is buszozni kell, mert a Pécel és Hatvan közötti vágányfelújítás miatt hónapok óta vonatpótló buszok közlekednek a fővárostól Hatvanig.

Szóljon hozzá!