ZETApress

hírportál

Mától Győrben kick-boxolnak

A magyar a legnépesebb csapat a győri utánpótlás kick-box Eb-n. Nagyszerű hangulatban kezdődött a mától szombatig zajló verseny, amelynek délelőtti megnyitóján az Audi Aréna Győrben különleges atmoszférát teremtettek a csapatok és szurkolóik.

Elhangzott, hogy a sportág történetében először a magyar versenyzői csapat a legnagyobb egy világversenyen. Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár szerint ez is bizonyítja a sportág népszerűségét hazánkban. Fotóink Emily Aston felvételei.

Még el sem kezdődött, máris több rekordot megdöntött a győri kick-box Eb: 39 ország 1600 versenyzőjének részvételére még nem volt példa a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által tavaly elismert sportág utánpótlás kontinensviadalain. Magyar részről pedig első ízben fordult elő, hogy 179 fővel a mieink alkotják a legnagyobb csapatot a sportág mind a hét szabályrendszerét több korosztályban felvonultató Eb-n.

? A kick-box világszövetség, a WAKO kiemelten kezeli az utánpótlás ügyét, ezért is büszkeség, hogy idén Magyarország lehet a házigazda ? hangsúlyozta a megnyitón Galambos Péter. A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke szerint az is növeli a hazai rendezésű Eb presztízsét, hogy a kick-box immár az olimpiai család tagja. Megköszönte az Eb megrendezéséhez nyújtott támogatást az állami szerveknek, Győr városának és a szervezésben segítőknek.

Sárfalvi Péter méltatta az Európa-bajnokság rekordszámait, és külön örömnek nevezte, hogy minden idők legnagyobb utánpótlás kick-box Eb-jén az eddigi legnépesebb magyar csapat indul. ? Ez azt is jelzi, hogy népszerű Magyarországon a sportág! ? jelentette ki a helyettes államtitkár.

? Győrben szeretik a sportot és minél több nagy rendezvényt igyekeznek a városba hozni! ? mondta beszédében Borkai Zsolt. Győr polgármestere felidézte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, mondván, akkor sétálgatott ilyen sok, nemzeti melegítőkbe öltözött fiatal az utcákon.

? A sportág további hazai népszerűsítésének rengeteget jelent, hogy itthon tudnak világversenyeket rendezni ? emelte ki Király István, az MKBSZ alelnöke, aki május óta az európai szövetség elnöke is, így új tisztségében éppen a győri Eb az első világversenye. Az augusztus 14-ei Győr-városházi sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!