ZETApress

hírportál

Remek kezdet a röpi Eb-n

Győzelmi öröm a meccs utánNői röplabda-válogatottunk magabiztos játékkal 3:0-ra (15, 17, 15) legyőzte Észtországot a budapesti társrendezésű Európa-bajnokság C-csoportkörének tegnap esti 1. fordulójában, a Papp László Budapest Sportarénában az M4 Sport kamerái előtt.

A csapatok látványos, lekapcsolt világítás mellett reflektorok kísérte bevonulása előtt Tarlós István főpolgármester az esemény fővédnökeként nyitotta meg hivatalosan a kontinenstorna C-csoport küzdelmeit. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A csütörtök esti és a péntek délelőtti edzésen már minden játékos nagyon vigyázott magára, és nagyon készült az összecsapásra ? mondta el Jan De Brandt, a magyarok szövetségi kapitánya. Az esélyekkel kapcsolatban megjegyezte, a hazai pálya teher és plusz löket is lehet, és reményét fejezte ki, több adrenalin szabadul majd fel a játékosokban, mint amennyire izgulni fognak.

Az I. szett elején az észtek bátor nyitásai megzavarták a magyar csapatot, de a hazaiak, amint stabilizálták nyitásfogadásukat, magabiztos előnyt építettek ki. A német Schwerinben légióskodó Szakmáry Gréta támadásainak, valamint a házigazda nyitásainak nem találták az ellenszerét az Eb-újonc észtek, akik simán elveszítették az első felvonást.

A II. játszmában is a remekül nyitó magyarok akarata érvényesült: az észteknek többször gondot okozott a hazai szervák hatástalanítása. A feladó Tálas Zsuzsanna jól szervezte csapata támadásait, Szakmáry és Németh Anett pedig továbbra is ponterősen játszott. A szettet az Eb után visszavonuló Sándor Renáta pontjai foglalták keretbe.

A III. etap is az előző kettőben látottak szerint alakult: a magyarok jobban nyitottak és blokkoltak, hatékonyabban támadtak riválisuknál. Tálas ekkor már a centereket is többet foglalkoztatta, a hazaiak győztes bemutatkozását pedig semmi nem veszélyeztette. A mérkőzés egyoldalúságát jól jellemzi, hogy az észtek közül senki nem tudott ötnél több pontot szerezni.

A C-csoport korábbi mérkőzésein tegnap 15 órakor Azerbajdzsán?Horvátország 3:2 (13, -20, -22, 24, 15), majd 17:30-kor Hollandia?Románia 3:0 (21, 18, 9) volt az eredmény. Ma az azeriek és a hollandok pihennek, 18 órakor az észtek a horvátokkal játszanak. A mieink 20:30-tól a románok ellen lépnek pályára az M4 Sport kamerái előtt, majd hétfőn 20:30-kor Azerbajdzsánnal, szerdán 18 órakor Horvátországgal, csütörtökön szintén 18 órakor Hollandiával találkoznak. Csoportunkból az 1-4. helyezettek jutnak a nyolcaddöntőbe.

Szóljon hozzá!