ZETApress

hírportál

Megismételt pólódöntő

Augusztus 30-án Sydney-i olimpiai döntőt játszanak Kásásék: Waterpolo All Star Festival a Duna Arénában. Alig több mint egy hét múlva a Waterpolo All Star Festivalon újra Kásáséknak drukkolhatunk ? tudatta Jónyer Mária PR team leader, WEO Media Agency.

Mint korábban megírtuk, az olimpiai bajnok vízilabdázókból álló Millennium Masters csapat augusztus 30-31-én újra vízbe száll és megküzd a 2000-es Sydney-i olimpián döntős ellenfelével, az orosz válogatottal is. Kásás Tamás, Vári Attila, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Fodor Rajmund ? néhány név azok közül, akiknek köszönhetően 1976 után ismét vízilabda olimpiai aranyat ünnepelhettünk, és a magyar vízilabdasport újra a világ élvonalába került.

A 2000-es Sydney-i olimpián szeptember 23-a és október 1-je között rendezték meg a férfi vízilabdatornát 12 nemzet csapatának részvételével. A csapatokat két hatos csoportba sorsolták, ahonnan az 1-4. helyezettek jutottak a negyeddöntőbe, s onnan már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a torna.

? Parádésra sikerülhetnek a Sydney-i olimpiai játékok. Egy nagyon-nagyon hosszú út vége, egy nagyon-nagyon hosszú előadás utolsó felvonása ez, és remélem, hogy a mieink élnek majd a lehetőséggel. A görögök ellen 7:4, a hollandok ellen 16:8, a horvátok ellen 8:7-es vereség, az Egyesült Államok ellen 10:9, a jugoszlávok ellen 9:10, aztán az olaszok ellen ? ez már a csoportmérkőzések után a negyeddöntőben ? 8:5, és a jugoszlávok ellen az elődöntőben 8:7. Én úgy gondolom, hogy ezeket az eredményeket mindenki kívülről fújja, de azért illett elmondani, hogy milyen utat tett meg a magyar csapat az olimpiai döntőig ? vezette fel Knézy Jenő a Sydney-i olimpia férfi vízilabda döntőjét, amit a fiaink az orosz válogatott ellen vívtak.

A magyarok a csoportmérkőzések során két vereséget is szenvedtek a nagy rivális horvátok és jugoszlávok ellen. Ez a kezdet nem arra engedett következtetni, hogy a végén olimpiai aranyat ünnepelhetünk. A negyeddöntők előtt viszont Kemény Dénes egy azóta már legendássá vált csapatmegbeszélést tartott és onnantól a fiúk megállíthatatlanok lettek: legyőzték az olaszokat, majd visszavágtak a jugoszlávoknak a csoportmérkőzések során elszenvedett vereségért, a döntőben pedig végül az orosz csapattal néztek szembe.

? 6 másodperc a végéig, olimpiai bajnok Magyarország! 24 év után a magyar vízilabdacsapat nyer és az édesvíz a medencében sóssal keveredik, sírnak a fiúk! ? kiáltott fel Knézy Jenő a döntő végén. Ezzel a győzelemmel 1976 után a magyarok először nyertek olimpián vízilabdatornát.

Az olimpiai bajnok vízilabdázókból álló Millennium Masters most ismét megmérkőzik Sydney-i ellenfelével, az orosz válogatottal, akik ellen az akkori olimpiai döntőben 13:6-ra győztek. A kétnapos vízilabda fesztiválon 30-án pénteken este az orosz masters válogatott ellen játsszák újra a 19 évvel ezelőtti olimpiai győzelmük meccsét, 31-én szombaton pedig az Európa- és világbajnok masters csapattal küzdenek meg.

A Millennium Masters csapat összeállítása: Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Madaras Norbert, Märcz Tamás, dr. Molnár Tamás, dr. Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila, Varga Dániel. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnokunk itt búcsúzik majd játékos-pályafutásától.

Az orosz masters csapat összeállítása: Alexander Aksenov, Revaz Chomakidze, Dimitry Gorshkov, Nikolay Maksimov (kapus), Alexey Panfili, Nikolai Smirnov (kapus), Marat Zakirov, Irek Zinnurov.

Szóljon hozzá!