ZETApress

hírportál

Cél a 7. vb-arany

Tóth Ferenc a levegőbenTóth Ferenc már rajzolgatja a programokat: a magyar vitorlázó műrepülő-pilóta már 2020-ra koncentrál ? tudatta az NVESZ Sajtó. A világklasszis pilótánk nemrég nyerte meg 6. egyéni világbajnoki címét, de már a jövő évi vb-re készül.

? Már rajzolgatom azokat a programokat, amelyeket a jövő évi világbajnokságon szeretnék bemutatni. Mindig van valamilyen plusz cél, amit kitűzök magam elé. Most az, hogy megszerezzem a 11. világversenyen elért 1. helyet. Van hat világbajnoki aranyam, háromszor nyertem Európa-bajnokságot, egyszer pedig Világjátékokat. Ezzel az eredménysorral utolértem a lengyel Jurek Makulát, most az a cél, hogy jövőre meg is előzzem! ? fogalmazta meg céljait Tóth Ferenc.

A ?civilben? utasszállító repülőgépet irányító pilóta a közelmúltban a romániai Déván szerezte meg a 6. világbajnoki aranyát. A 2020-as vb-nek Lengyelország ad ott, miután Leszno városa kapta meg a rendezési jogot. Tóth Ferenc egyébként szeret ott versenyezni, hiszen tagja volt minden idők legjobb Világjátékok-szereplését produkáló magyar csapatnak. 2017-ben Wrocławban lett világjátékok-győztes és rögtön a játékok után Toruńban szerzett vb-aranyat.

Szóljon hozzá!