ZETApress

hírportál

Napfelkelte aranyhíddal

Molnár Áron és Szabó GyőzőAz augusztus 19-i hétfői Napfelkelte Félmaraton és a szeptember 14-i szombati Szigligeti Félmaraton futóversenyekre összesen közel 3000 résztvevőt várnak a szervezők ? tudtuk meg délelőtt Budán, a Bárkert bisztróbeli sajtóreggelin.

? Elsősorban nem profi futóknak kínálunk versenyeket, hanem különleges helyszíneken meghirdetett eseményekkel próbáljuk mozgásra, sportra buzdítani az embereket ? hangsúlyozta Keczán Pál főszervező. A szintidő 3 óra, s a legjobb futók másfél órán belül teljesítik a 73 méteres szintkülönbségű távot.

Az augusztus 19-én 2. alkalommal sorra kerülő Újház Centrum Napfelkelte Félmaraton különlegessége, hogy a rajt és a cél más helyen van: a résztvevők a révfülöpi mólótól két katamaránnal indulnak, a Balaton vizén megnézik a napfelkeltét (a vízen tükröződő aranyhidat), majd a badacsonyi kikötés után hajnali 06:40-kor rajtolva átfutnak a Káli-medencén. A cél Szentbékkállán lesz, a versenyen maximum 667-en (s nem a misztikus 666-an!) indulhatnak.

A szeptember 14-i IV. Mapei Szigligeti Félmaratonon több távból ? 6, 9 és 21 km ? is választhatnak az érdeklődők. Az eseményt kísérőprogramok színesítik, előadást tart többek között Monspart Sarolta világbajnok tájékozódási futó. A fővárosi félmaratonokon egyébként 1:07 körüli a győztes ideje.

Szabó Győző és Molnár Áron színművészek is javában készülnek életük első félmaratoni távú versenyére és a Mi kis falunkban is együtt dolgoznak. Győző épp a kamaraerdői forgatásról érkezett. Kérdésemre elmondta, hogy 2 órán belül szeretne célba érni (futópadon 1:42 az ideje), s jövőre újra elindul. A fővárosi félmaratonokon viszont nem fog rajthoz állni, mert hosszútávfutáshoz a vidéki helyszín alkalmasabb.

Szóljon hozzá!