ZETApress

hírportál

Fővárosi sportos vakáció

Idén nyáron 7. alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata a fővárosi gyerekeket megcélzó Sportos vakáció a városban elnevezésű programját, amely iránt az érdeklődés évről évre nő ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Fotóink Toroczkai Zsolt felvételei.

Szobotka Gyöngyvér fő-szervező a Budapest 2019 Európa Fővárosa programsorozat keretében megvalósuló esemény céljairól elmondta: a 7 évvel ezelőtti induláskor népszerűsíteni szerették volna a rendszeres testedzést, valamint a fiatalokat bevonzani a sport világába. Minden korosztálynak kínálnak programokat, a cselgáncstól kezdve a víváson, néptáncon, színpadi mozgáson és játékos ökölvíváson át a kézilabdáig. A szervezésben sport-szakemberek, edzők, híres sportolók is részt vesznek, a programok pedig egész nyáron ingyenesen látogathatók, azokba az érdeklődők előképzettség nélkül kapcsolódhatnak be. Kezdetekben kétezer gyereket mozgattak meg, tavaly viszont már 4500 volt a részvevők száma. A gyerekek körében nagyon népszerű a program, szájról szájra is terjed a híre.

Kamuti Jenő világbajnok, olimpiai ezüstérmes tőrvívó, a Nemzet Sportolója orvosként és sportolóként is a rendszeres mozgásra buzdított és elmondta, hogy 81 évesen sem tudja sport nélkül elképzelni az életét. ? Az én drogom a mozgás! ? emelte ki a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke.

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke hangsúlyozta: a cselgáncs a kezdetektől része a programnak, amelyet továbbra is támogatni kívánnak, mert példaértékű, hogy az iskolai tanév szünetében is mozgáslehetőséget biztosít a fiataloknak. ? Nemcsak az a fontos, hogy minden gyerek megtanuljon úszni, hanem az is, hogy megtanuljon esni! ? hangsúlyozta az elnök.

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy háromgyermekes apukaként nagyon jól tudja, milyen nagy problémát jelent a szülőknek, hogy mit kezdjenek a gyerekekkel a két és fél hónapos nyári szünetben. ? A sportos vakáció programsorozat mindenki számára kedvező megoldást kínál! ? emelte ki.

A sajtótájékoztatón résztvevő sportolók ? Tóth Krisztián és Karakas Hedvig judózók, Márton Anna kardvívónő és Kiss László egykori labdarúgó ? felidézték gyerekkori élményeiket, hogy a szünidőt állandó mozgással töltötték, és jó lenne, ha a mai fiatalok sem csak a kütyüiket nyomkodnák!

Gárdos Gábor vívó mesteredző örömmel számolt be arról, hogy a sportos vakáción az MTK vívószakosztályában nemcsak a gyerekek, hanem az őket kísérő szülők is kipróbálhatják a vívást. A helyszínekről és a részletekről további információkat a program honlapján találhatnak az érdeklődők.

Szóljon hozzá!