ZETApress

hírportál

Magyar siker a Kritériumon

Peák Barnabás nyerte a 45. Gemenc Nagydíj villanyfényes kritériumát. A 45. Gemenc Nagydíj a tradicionális belvárosi villanyfényes kritériummal zárult. A versenyzőknek tegnap 20 órai kezdettel 40 kört kellett teljesíteni a szekszárdi Béla király tér ? Bezerédy utca ? Garay tér ? Béla király tér körpályán.

Nem maradhatott ki a verseny jelképének számító macskaköves emelkedő sem, a nagy kérdés pedig az volt, vajon sikerül-e mindkét UCI verseny után a magyaroknak a kritériumot is megnyerni a nap végén? ? tudtuk meg a verseny szervezőitől. Fotóink Vanik Zoltán, Bringasport felvételei.

Öt körönként részhajráért sprintelhettek a résztvevők, a hajrák első három helyezettjei pénzdíjban részesültek. Rögtön a rajt után óriási tempóban indult a futam, az első részhajrá után máris darabokra szakadt a mezőny. A magyarok közül a legjobban Peák Barnabás (Magyarország) tartotta magát. A nemrégiben a Mitchelton-Scott WorldTour csapatához aláíró fiatal tehetségünk a táv első harmadában el is lépett a mezőnytől az olasz Paolo Toto (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) és a szlovák Jan Cully (Dukla Banska-Bystrica) társaságában. A táv feléhez érve már csak körülbelül húsz kerekes maradt versenyben. Peákon kívül az üldözőbolyban Gönczy Gergő (Epronex-BSS Oil Team) és Istlstekker Zsolt (Regional Szekszárd) tartotta magát.

Peák Barnabás az olasz Toto társaságában szorgalmasan nyerte a hajrákat, a táv utolsó harmadához közeledve leszakították szlovák riválisukat is, így ketten maradtak az élen. Az üldözők nem tudtak már innen újítani, így a duó fél perces előnnyel kezdte meg az utolsó kört. A mindent eldöntő hajrát Peák simán nyerte, ezzel megkoronázva a magyarok fantasztikus szekszárdi versenyhétvégéjét. Hab a tortán, hogy Gönczy Gergő megnyerte a mezőnyhajrát, így a dobogó harmadik fokán zárt.

A pénteki és a szombati UCI versenyek után az esti kritériumon is magyart ünnepelhetett a szép számú közönség. Ilyen eredményes Gemenc Nagydíjat régóta nem zártak a magyarok, a jubileum tökéletesen sikerült!

Eredmények, Alisca Bau Gemenc Nagydíj Villanyfényes Gála Kritérium:
01. Peák Barnabás, magyar (Magyarország) 56:10
02. Paolo Toto, olasz (Sangeminin Trevigiani-MG.Kvis) + 4 mp
03. Gönczy Gergő, magyar (Epronex-BSS Oil Team) + 36 mp
04. Luka Cotar, szlovén (KK Kranj) + 37 mp
05. Marek Canecky, szlovák (Dukla Banska-Bystrica) + 37 mp
06. Robert Jenko, szlovén (MebloJogi Pro-Concrete) + 37 mp
07. Marco Cechinni, olasz (Sangemini Trevigiani-MG.Kvis) + 38 mp
08. Tim Roskar, szlovén (MebloJogi Pro-Concrete) + 40 mp
09. Daniel Arroyave, kolumbiai (Team Novák) + 40 mp
10. Tomi Franz, német (Team Differdange-GeBa) + 41 mp.

Szóljon hozzá!