ZETApress

hírportál

Hajnali befutó az 51. tókerülőn

A Racing Django futott be elsőként az 51. Kékszalagon. Rendkívül gyenge szélben zajlott az 51. Kékszalag Nagydíj első versenynapja, amelynek során a Racing Django (EGIS) haladt át a balatonfüredi célvonalon. A Petrányi Zoltán kormányozta katamarán 15 óra 37 perc alatt teljesítette a légvonalban több mint 150 kilométeres távot ? tudatták sajtósaik.

Másodikként az MKB-Extreme Sailing Team (ESC) 15:53:58-cal, harmadiknak pedig a Prevital (KMPVSE) 16:16:10-es idővel futott be. Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenyén csütörtökön reggel 561 hajó rajtolt el Balatonfüredről. A versenyen a Petrányi Zoltán kormányozta a Racing Django futott be elsőként a balatonfüredi célba. Utána következett a Kaiser Kristóf vezette MKB-Extreme Sailing Team, a harmadik pedig a Litkey Farkas által irányított Prevital lett. Fotóink Szántó Áron és Cserta Gábor felvételei.

A győztes hajó tagjai: Petrányi Zoltán, Csetényi Csaba, Kaltenecker Károly, Lovas Zsolt, Farkas Bence, Pénzes Botond. A 2. helyezettek: Kaiser Kristóf, Pajor Szabolcs Levente, Munka Márton, Szigeti Stacey Dániel, Hercsel Máté. A harmadikok: Litkey Farkas, Litkey Balmaz, Lepp Gyula, Tóth Róbert, Bartos Zoltán, Jérome Clerc. A szerda délelőtti balatonfüredi sajtótájékoztatóról idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!