ZETApress

hírportál

Nem lett meg a röpibronz

Röplabda válogatottunkKiélezett küzdelmek Nápolyban a 30. Universiade 10. napján. A Nápolyban zajló versenyen a magyar csapatból a női röplabdázóknak, a női vízilabdázóknak, az atlétáknak és az RG-s Pigniczki Fanninak szurkolhattunk ? tudatták sajtósaik. Fotónk Varga Dávid, MEFS felvétele.

Női röplabda bronzmérkőzés: Magyarország ? Japán 2:3. Kiélezett küzdelemben dőlt ez a bronzérem sorsa, a találkozót végül a japánok nyerték meg 3:2-re. Leiszt Máté, szövetségi edző az elveszített kisdöntő ellenére elégedetten nyilatkozott. ? Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatra és a stábra, mert kivételes munkát végeztünk másfél hónapban. Sajnos nem sikerült megszereznünk a bronzérmet, pedig nagyon megérdemeltük volna, de a negyedik hellyel így is sporttörténelmet írtunk, és ez mindig is össze fog kötni minket ? mondta Leiszt Máté.

Röplabdásaink: Vezsenyi Adrienn (ELTE), Tóth Fruzsina (NYE), Villám Csenge (SE), Zólyomi Rebeka (BME), Tóth Dalma (NYE), Cicic Maria (University of Novi Sad), Kiss Gréta (BCE), Riczkó Gabriella (PPKE), Villám Lilla (SE), Németh Anett (Coastal Carolina University), Gyimes Zsófia (Kansas State University), Bleicher Réka (BGE). Csapatvezető: Leiszt Máté.

Atlétika: Venyercsán Bence (ELTE) a 20 km gyaloglás versenyszámban indult, végül a 13. helyen ért célba. Szűcs Valdó (University of Bath) a férfi 110 m gát döntőjébe 13,85-tel kvalifikálta magát, ahol 8. helyezést ért el, 13,77-es eredményével. Női kalapácsvetőnk Gyurátz Réka (ELTE) a 4. helyet szerezte meg a 69,51 méteres dobásával.

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanni (TE) egyéni összetettben a 9. helyen végzett. Karika és szalag gyakorlatával bekerült a mai szerenkénti döntőbe.

Női vízilabda elődöntő: Magyarország ? Oroszország 12:12; ötméteresekkel 4:2. Akárcsak két évvel ezelőtt Tajvanon, ezúttal is Oroszországon át vezetett női válogatottunk útja a nápolyi Universiade döntőjébe! Mihók Attila és Benczur Márton hölgyei büntetőkkel jutottak az egyetemisták világversenyének szombati fináléjába, ahol a házigazda olasz együttes vár a mieinkre. Az elődöntő gólszerzői: Garda 3, Máté 3, Kövesdi 2, Brezovszki, Farkas, Hertzka, Kuna.

Szóljon hozzá!