ZETApress

hírportál

Fanni holnap folytatja

5. hely gerelyhajításban, Pigniczki Fanni döntős lett a 30. Universiade 9. napján. A Nápolyban zajló Nyári Universiadén tegnap három sportágban voltak érdekeltek a magyarok. Az atlétikán kívül taekwondóban és ritmikus gimnasztikában indult magyar versenyző ? tudatták sajtósaik. Fotóink Varga Dávid, MEFS felvételei.

Atlétika: tegnap három versenyszámban is érdekeltek voltunk. Férfi diszkoszvetésben Szikszai Róbert (NYE) kvalifikálta magát a holnapi döntőbe. Szűcs Valdó (University of Bath) tovább jutott a férfi 110 m gát elődöntőjébe. Rivasz-Tóth Norbert (DE) a férfi gerelyhajítás döntőjében 5. helyen végzett 77,71 méteres dobásával.

Taekwondo: női 62 kg-ban indult Gadácsi Dorottya (KRE), aki az első meccsét az indiai Gaganjot ellen megnyerte, de a tajpeji egyetemista kifogott rajta, így a 9. helyen zárta az Universiadét.

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanni, a magyar csapat egyik legfiatalabb versenyzője a Testnevelési Egyetem hallgatója versenyzett két egyéni versenyszámban. Karikában 18,750, míg labdagyakorlatára 17,400 pontot kapott, így 36,150-es napi eredménnyel zárt. Ma a szalag és buzogány gyakorlatával folytatja az egyéni versenyt. Fanni az összetettben a 10. helyen fordult és bekerült a holnapi karika döntőbe.

Szóljon hozzá!