ZETApress

hírportál

Toyoták az öttusázóknak

Ötven nappal a budapesti öttusa-világbajnokság szeptember 2-i rajtja előtt hivatalosan is bemutatkozott a múlt év végén létrehozott Nemzeti Sportügynökség (NSÜ), amely az esemény szervezését, lebonyolítását végzi.

? Több mint 130 sporteseményt támogatunk 2019-ben és a sor folytatódik. A világeseményekhez világszintű rendezés szükséges és hogy a szövetségekről levegyük a rendezés terhét, 2018-ban létrehoztuk az NSÜ-t ? mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetem új Központi épületének II. emeleti 1960. Róma-termében tartott sajtóreggelin hozzátéve, hogy az ügynökség már sikeresen rendezte meg április 21-28-án az asztalitenisz-világbajnokságot és a női vízilabda világliga június 7-9-ei fináléját.

Nagy Zsigmond, az NSÜ ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a magyar sport új szereplőjeként látványos események megvalósításával szeretnék igazolni létüket. Az öttusa-vb-t is úgy tervezik lebonyolítani, hogy a nézők és versenyzők is elégedetten távozzanak Budapestről. ? A magyar sport aranykorát éli, korábban nem tapasztalt állami támogatásban részesül. Küldetésünk a magyar sport szolgálata, a hazai világversenyek lehető legprecízebb szakmai, pénzügyi és jogi tervezése, előkészítése és megvalósítása ? hangsúlyozta Nagy Zsigmond.

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke a vb-vel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy sporttörténelmet írnak majd szeptember elején, mert egyszerre rendeznek öttusa- és laserrun-vb-t, márpedig egy időben, egy helyen sohasem került még sor két világbajnokságra. Az öttusa döntős versenyeit, illetve a laserrun-vb küzdelmeit a Kincsem Parkban tartják, ugyanakkor Bretz Gyula újdonságként jelentette be, hogy az öttusázók selejtezőinek, valamint a finálék körvívásának a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ad otthont a Ludovika téri Campuson. A világbajnokságra a jegyértékesítés augusztus 5-én indul.

Csikós Gábor, a Toyota Central Europe Kft. marketingvezetője elmondta, a világbajnokságot mintegy 30 környezetbarát hibrid villanyautóval és kisbusszal támogatják, hiszen a Toyota lesz a szeptember 2-8-ai budapesti öttusa-vb mobilitási partnere. A jelenlévő Kovács Saci és Kasza Robi öttusázók már korábban megkapták és használják a kocsikat. A marketingvezető ezt követően együttműködési megállapodást írt alá az NSÜ ügyvezetőjével.

Nagy Zsigmond az újabb kocsi indítókulcsának átvételét követően Princzinger Péterrel, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökével is együttműködési szerződést írt alá, mivel a jövő évi Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny mindhárom magyarországi szakaszát is az NSÜ rendezi meg május 9-11-én. A versenyről idekattintva olvashatunk, de a jövő évi TdH időpontja egyelőre ismeretlen.

Szóljon hozzá!