ZETApress

hírportál

Sikerült a négybe jutás

A legjobb négyben a röplabdás lányok Nápolyban. Túlszárnyalva a várakozásokat a legjobb négy közé jutott a magyar női röplabda válogatott a Nápolyban zajló 30. Universiadén. A mieink elsöprő játékkal 3:0 -ra győzték le Kanada csapatát (25:17, 25:13, 25:18) szép számú magyar szurkoló előtt.

Az 1965 után az egyetemisták olimpiájára visszatérő női válogatott a döntőbe jutásért a házigazda, olasz válogatott ellen játszik ma este 8 órától – tudatta Bányász Árpád és Világ Péter. Fotóink: Varga Dávid, MEFS felvételei. A múlt heti csoportgyőzelmünkről idekattintva olvashatunk.

Nagyon fegyelmezetten játszottak a lányok, jól tudtuk nyomás alá helyezni az ellenfelet nyitásokkal, ennyit a szakmáról. Annyira akarták a lányok a győzelmet, annyira megérdemli ez a csapat a sikert. Itt ők önmagukért, a csapatért, a röplabdáért, Magyarországért küzdenek. És azért is, hogy felhívják magukra a figyelmet és esetleg az augusztusi Európa-bajnokságon is ott lehetnek néhányan – mondta Leiszt Máté edző, csapatvezető.

Meglepődtünk, hogy ilyen sok magyar itt volt a csarnokban, jó volt egy kicsit hazai közönség előtt játszani – mondta Kiss Gréta, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. – Hihetetlen hangulatú meccs volt, nagyon élveztük. Büszke vagyok a csapatra, szerintem ez óriási győzelem volt – tette hozzá Riczkó Gabriella, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója.

Ugyan a lányok azt mondták, hogy nem remélték ezt a sikert, de nagyon megérdemelték, amit eddig elértek. Az olaszok személyében nagyon nehéz ellenfél vár ránk, de én nagyon remélem, hogy ez a menetelés folytatódik és bármilyen eredményt érnek el most már, ahhoz csak gratulálni lehet – mondta dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára, a magyar Universiade-csapat vezetője, aki a helyszínen szurkolt a lányoknak.

Fizikálisan és stratégiailag is felülmúlták a lányok Kanadát, a legjobb négyben lenni egy Universiadén, ahol japán, orosz, olasz és magyar négyes van, már önmagában mutatja, hogy komoly rangú csapatsportágról van szó! – mondta prof. dr. c.h. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, aki szintén a csarnokban drukkolt a lányoknak.

Szóljon hozzá!