ZETApress

hírportál

Pólós sikerek Nápolyban

Női és férfi pólósaink is továbbjutottak a 30. Universiadén. A magyar női és férfi vízilabda válogatott is továbbjutott tegnap a csoportjából a Nápolyban zajló versenyen. A nők 16:7-re győztek Kanada ellen, így veretlenül, csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe Mihók Attila tanítványai ? tudatták sajtósaik. Fotóink Varga Dávid, MEFS felvételei.

A férfiak, a 6 gólos Gyárfás Tamás vezérletével, 18:6-os győzelmet arattak Ausztrália felett és végül a csoport második helyén mentek tovább az olasz csapat mögött és a horvát előtt. Hogy a mieink kivel találkoznak a szerdai negyedöntőben, kedden dől csak el. ? Nagyon motiváltak a srácok, a hangulat megfelelő, a csapat éhes, a cél az változatlan: megnyerni a tornát ? mondta Horváth János, a férfiak szövetségi kapitánya. ? Az ausztrálok erő vízilabdát játszottak, de mi ebben felülmúltuk őket, szerdán pihenőnapunk van, de aztán megyünk tovább az aranyéremért ? tette hozzá Gyárfás Tamás.

Nők: Kanada ? Magyarország 7:16 (1:4, 1:2, 3:5, 2:3). Gólszerzők: Farkas Tamara (DUE), 2, Gerendás Gemma (SE), 2, Hertzka Orsolya (Caiforfnia State University) 2, Kövesdi Vivien (TE) 2, Garda Krisztina (SZIE) 2, Huszti Dóra (DUE) 2, Mucsy Anna (BGE) 2, Brezovszki Gerda (DUE), Máthé Zsuzsanna (ELTE). Férfiak: Magyarország ? Ausztrália 18:6 (5:1, 2:1, 6:3, 5:1). Gólszerzők: Gyárfás 6, Csacsovszky E. 3, Sélley-Rauscher 2, Sánta 2, Burián, Várnai, Szatmári, Fejős, Bencz.

Szóljon hozzá!