ZETApress

hírportál

Ukrán siker Egerszegen

A V4 Ladies Series Restart kerékpárversenyen az ukrán Olga Shekel győzött, Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) a legjobb magyar, aki a 6. helyen ért célba. Zalaegerszeg környékén 126,9 kilométer várta a V4 Ladies Series ? UCI 1.2 résztvevőit, ahol a regnáló ukrán bajnok nyerte a versenyt. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Pontban 14 órakor 11 csapat közel 60 kerekese vágott neki tegnap a 126,9 kilométeres távnak. A zalaegerszegi Restart Sportfesztivál keretein belül a mezőny három, bő 40 kilométeres kört abszolvált. Az éles rajtot követően sokáig egyben haladt a mezőny, a nagy forróság rányomta a bélyegét a tempóra. A 2. kör kezdetén a pálya egyik nehezebb, emelkedős részén egy 25 fős sor lépett el, benne Vas Kata Blankával (Doltcini-Van Eyck Sport) és Király Mónikával (Magyarország) ? tudatták a V4 szervezői. Fotóink Vanik Zoltán/V4 felvételei.

A szökevénysor folyamatosan pulzált, támadás-támadást követett, néhányan rövidebb-hosszabb időre előnybe kerültek, majd utolérték őket. Az egyik legígéretesebb akció a 3. kör kezdetén bontakozott ki, ekkor Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport), Marion Sicot (Doltcini-Van Eyck Sport), Király Mónika (Magyarország), Olena Sharga (Ukrajna) és Olga Shekel (Ukrajna) menekült előre, ám őket is megfogták.

Az utolsó 20 kilométerre fordulva Monika Brzezna (Mat Atom Deweloper) indított, hozzá néhány kilométer múlva Olga Shekel (Ukrajna) csatlakozott, a duót pedig már nem is tudták utolérni, végül Shekel ünnepelhetett Brzezna és Kathrin Schweinberger (Health Mate Ladies Team) előtt. ? Kulcsfontosságú volt, hogy amikor a lengyel lány megindult, idővel utána tudtam menni. Nehéz verseny volt, örülök, hogy sikerült nyernem! ? nyilatkozta a célba érkezést követően Shekel.

Legjobb magyarként Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport) hatodikként zárt, míg Király Mónika (Magyarország) tizedikként ért célba, előbbi ezzel tíz UCI világ-ranglista pontot szerzett, míg utóbbi három ponttal gazdagodott. ? Nagyon hosszú volt ez a verseny, nehéz pályával. Túl sokat dolgoztam, a végére nagyon elfáradtam, és a sprintet is elrontottam. Ennek ellenére elégedett vagyok, jó erőben éreztem magam. Célom volt, hogy megszerezzem a legjobb magyarnak járó külön trikót, ami sikerült is! ? örvendezett Vas Kata Blanka.

A V4 Ladies Series Restart, Zalaegerszeg?Zalaegerszeg 126,9 km eredménye

1. Olga Shekel, ukrán (Ukrajna) 3:39:39
2. Monika Brzezna, lengyel (Mat Atom Deweloper) a.i
3. Kathrin Schweinberger, osztrák (Health Mate Ladies Team) + 55 mp
4. Lucja Pietrzak, lengyel (Mat Atom Deweloper) + 56 mp
5. Valeriya Kononenko, ukrán (Ukrajna) + 56 mp
6. Vas Kata Blanka, magyar (Doltcini-Van Eyck Sport) + 57 mp
7. Margarita Syradoeva, orosz (Oroszország) + 57 mp
8. Marion Sicot, francia (Doltcini-Van Eyck Sport) + 57 mp
9. Sarah Rijkes, osztrák (Ausztria) + 57 mp
10. Király Mónika (Magyarország) + 57 mp

Szóljon hozzá!