ZETApress

hírportál

Első érmünk az Universiadén

A szerda esti megnyitón zászlót vivő Tóth Krisztián bronzérmes lett a judosok 90 kilogrammos súlycsoportjában a Nápolyban zajló 30. Universiadén. A Testnevelési Egyetem 25 éves versenyzője az első mérkőzésén kikapott, de aztán a bronzmeccsig küzdötte magát, ahol a török Sismanlar Mert ellen lépett küzdőtérre és végül ipponnal győzött.

? Sajnálom az első meccset, ahol tompa voltam. Ez annak is köszönhető, hogy járatkésés miatt 26 órás út után érkeztünk meg Nápolyba. Utána már dacból is küzdöttem. Most már csak arra vágyom, hogy kialudjam magam! ? mondta mosolyogva Tóth Krisztián.

Tóth Krisztiánon kívül még tatamira lépett és a 7. helyen zárta a versenyt a +90 kilogrammos Árvai Péter (SZTE) és a 70 kilósok között Lőrincz Renáta (ELTE). Kárpáti Emese (KGRE) az első mérkőzésén kikapott, így neki ezzel ért véget az Universiade.

Vívás

Női párbajtőrözőink és férfi kardozóink nyitották a vívás első napját, de nem jutott a legjobb nyolc közé magyar vívó. Csonka Valéria (SZIE) szerezte meg a mai vívás legjobb eredményét a 11. hellyel, Gonda Bori (SE) már a csoportkörben befejezte a versenyt, Várnai Vivient (EKE) Csonka Valéria búcsúztatta a második körben 15:10-re. A férfi kardban a három induló közül ? Kossuth Bálint (BGE), Kovács István (BGE), Péch Miklós (BCE) ? senki sem jutott a 16 közé.

Úszás

György Réka (Virginia Polytechnic Institute) 400 m vegyes döntőjében a 7. helyet szerezte meg 4:46,30-as idővel. A győztes az amerikai Sargent Majayla lett, őt követte a dobogón honfitársa Pfeifer Genevieve és a hazaiak nagy örömére az olasz Cusinato Ilaria. A többi mai versenyszámban ? férfi 100 m hát, férfi 100 m mell és férfi 50 m pillangó ? nem jutott magyar a döntőbe.

Kosárlabda:

A magyar válogatott 72-54-es vereséget szenvedett Japántól az Universiade női kosárlabda tornájának második játéknapján. A félidőben még a mieink jártak előrébb, de a harmadik negyedtől érvényesült riválisunk játéka.

Vízilabda:

A magyar férfiválogatott fordulatos és végletekig kiélezett találkozón győzte le 15:12-re Horvátországot a nápolyi Universiadén ? tudatta Bányász Árpád.

Szóljon hozzá!