ZETApress

hírportál

Frizbi Eb: vereség a nyitányon

A magyar?osztrák találkozóval megkezdődött a frizbi Európa-bajnokság Győrben. Mától július 6-án szombatig 24 ország 1500 sportolója vesz részt a 2019-es ultimate frizbi Európa-bajnokságon. A magyar színeket egy vegyes-csapat képviseli, amelyben több fiatal játékos kapott helyet. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Rózsavölgyi László, Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke az ünnepélyes megnyitón elmondta, a Rába-parti városban büszkék arra, hogy a vizek városában láthatják Európa legjobb frizbiseit. ? Az utóbbi időszakban Győr több rangos világversenynek adott otthont, ebbe a sorba illik bele ennek a fiatal és látványos sportágnak az idei kontinensbajnoksága. Biztos vagyok abban, hogy ezen a héten Győrben is rengeteg rajongója születik majd ennek a jó hangulatú és izgalmas sportágnak! ? mondta Rózsavölgyi László.

A sportág európai szövetségének elnöke, Andrea Furlan kiemelte: Külön dicséret illeti a magyarokat azért a sok munkáért, amelyet a kontinensbajnokság előtt elvégeztek. Magyarországon a sportági szövetségen kívül sportért felelős minisztérium, Győr városa és a Nemzeti Versenysport Szövetség is sokat dolgozott azért, hogy emlékezetes legyen ez az Európa-bajnokság ? sorolta Andrea Furlan, az EUF elnöke.

A nyitómeccsen a magyar vegyes-csapat 15:6-ra kikapott az osztrákoktól. ? A végeredmény reális, ami ennél fontosabb, hogy taktikailag abszolút lépést tartottunk az ellenféllel és az I. félidőben még engem is meglepett a válogatott, 3:3-nál és 5:6-os állásnál időkérésre kényszerítettük az ellenfelet, mert rendezni kellett soraikat ? mondta el Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke.

Magyarországon is egyre népszerűbb sportágról van szó. ? Immár ez a negyedik kontinensbajnokság a sportág történetében. 2007-ben Angliában, rá négy évre Szlovéniában, legutóbb pedig Dániában rendeztek Eb-t. A Magyar Repülő Korong Szövetség Győr-Gyirmót helyszínnel pályázott az idei Eb-re, és az olaszországi Velencével szemben nyerte el a kontinensviadal rendezési jogát. A legutóbbi Európa-bajnokságon a 14. helyen zártak a mieink, bízom benne, hogy ezúttal sikerül az eddigi legjobb Eb-eredményt megszerezni ? mondta el a sportvezető.

A kontinensbajnokságon 20 ország indít férfiválogatottat, 15 női nemzeti csapat lesz és 19 vegyes-csapatnak is szurkolhatnak a nézők. A mérkőzéseket élő streamen is követhetik a szurkolók az Európa-bajnokság honlapján.

Az ultimate frizbi csapatsport, amelyben hét játékosból álló együttesek küzdenek egymással. A pálya téglalap alakú, a végén egy-egy célterülettel. A csapatok célja pontot szerezni úgy, hogy az egyik játékos bedobja a korongot a célzónába, ahol egy csapattársa elkapja azt. A dobó nem futhat a koronggal, de azt bármelyik irányba bármelyik csapattársának passzolhatja. Minden esetben, amikor sikertelen a passz, az ellenfélhez kerül át a korong. A játékosok fizikai érintkezése nem megengedett. A mérkőzések hossza 100 perc, vagy amíg az egyik csapat 15 pontot szerez ? tudatta az NVESZ Sajtószolgálata.

Szóljon hozzá!