ZETApress

hírportál

Vívók a Bátor Táborért

Beteg gyerekek táboroztatását segítik a Budapest Honvéd párbaj-tőrözői. A daganatos és krónikus betegségekben szenvedő gyerekek táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítványt támogatják a Honvéd férfi és női párbajtőr-csapatának tagjai. Fotóink Vigh Alex felvételei.

A mai újpesti sajtótájékoztatón Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos, a Budapest Honvéd PR-vezetője a társadalmi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta. ? A kiváltságosoknak segíteniük kell a rászorulókat, hogy ezáltal is csökkenjenek a társadalmi csoportok közötti különbségek ? mondta hozzátéve: egy sportoló nemcsak kimagasló eredményei alapján válik példaképpé, hanem azáltal is, hogy a mindennapokban is példamutatón teljesít.

Amint elhangzott, a Honvéd sportolói azon az újpesti Springday Health Club egészség- és fitneszklubon keresztül értesültek a jótékonysági akcióról, ahová hetente többször járnak edzeni. A fitneszklub nyolc Springday Jótékonysági Nagykövete vállalta, hogy júniusban személyes adományaik mellett ismeretségükkel pénz gyűjtenek a Bátor Tábor Alapítvány részére. Ők keresték meg Dancsházy-Nagy Tamást, a Budapest Honvéd párbaj-tőrözőinek vezetőedzőjét, hogy csatlakozzanak.

Az olimpiai bronzérmes Rédli András elmondta: csapattársaival első szóra mozdultak és teljes mellszélességgel álltak a jótékonykodás mellé. Elárulta: saját befizetéseikkel, valamint a közösségi médián keresztüli felhívásaikkal azt szeretnék elérni, hogy a budapesti vívó-világbajnokság július 15-ei rajtjáig 500 ezer forint gyűljön össze az alapítvány részére, a Bátor Táborok ugyanis hatalmas élményt nyújtanak a betegségük miatt sok időt kórházban töltő és emiatt közösségben ritkán tartózkodó gyerekeknek. A vb kampányfilmjéről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!