ZETApress

hírportál

Nápolyi úszóesélyeink

Nyári Universiade, NápolyTöbb éremesélyes úszónk is indul a 30. Nyári Universiaden, melynek idén ? mint másfél hete megírtuk ? július 03-14-e között Nápoly ad otthont, ahol olyan nagy nevek is figyelemmel kísérik a versenyeket, mint például Federica Pellegrini olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok, világcsúcstartó olasz úszónő, aki 2007-ben Bangkokban 2 arany és 1 ezüstérmet szerzett.

A mieink közül idén Szentes Bence (SZE) és György Réka (Virginia Politechnic Institute, USA) számít éremesélyesnek, ők mindketten magyar bajnoki címmel büszkélkedhetnek. ? Az egyetemisták olimpiájának számító Universiaden a vb közelsége miatt magyar világklasszis úszó sajnos nem tud részt venni, ezzel valószínűleg több ország is így lesz, de a magyar úszás van olyan erős, hogy így is több éremesélyest is ki tud állítani a MÚSZ, a többiektől pedig a döntőbe jutás az alap elvárás ? nyilatkozta dr. Sós Csaba a MÚSZ szövetségi kapitánya.

Szentes Bencén és György Rékán kívül a magyar csapat tagjai: Szabó Norbert Virginia Politechnic Institute, USA), Sós Dániel (University Of Louisville), Kovács Benedek (EDUTUS), Horváth Lili (University of Missouri), Sebestyén Dalma (SZE) és Bonecz Boglárka (Florida State University) érte el a döntőbe jutáshoz szükséges időeredményt (8. hely). Kutasi Máté (TE) és Szurovcsják Yvett (NYE) pedig nagyon közel volt hozzá.

A versenyzők közül Szentes Bence (SZE) és Sebestyén Dalma (SZE), illetve György Réka (Virginia Politechnic Institute, USA) megúszta a rögtön az Universiade után kezdődő világbajnokságra is a FINA A-szintet, de mindegyikük esetében van két jobb idővel rendelkező magyar, ezért nem kerültek a vb-csapatba. Sós Dániel (University Of Louisville) és Szabó Norbert (Virginia Politechnic Institute, USA) ifi vb-érmesek egyéniben, Bonecz Boglárka (Florida State University) és Horváth Lili (University of Missouri) ifi Eb-érmesek, Kutasi Máté (TE) felnőtt magyar bajnok, Szurovcsák Yvett (NYE) pedig ezüstérmes volt. Kovács Benedek (EDUTUS) ifi Eb-helyezett egyéniben.

Szóljon hozzá!