ZETApress

hírportál

ETO megy Barcelonába

Az ETO csapata nyerte a Danone focikupa budapesti döntőjét tegnap a Vasas Fáy utcai Sporttelepén. Az előzmények idekattintva olvashatók. A győri fiatalok a torna nemzetközi döntőjében ismét képviselik Magyarországot.

Az ETO csapata nyerte meg a Danone Focikupa a Gyermekekért torna országos döntőjét. A győri fiatalok a fináléban a DVSC csapatát győzték le tizenegyesekkel, így ők vehetnek részt Barcelonában a világkupán. A Fair Play csapat-díjat az Érdi VSE csapata nyerte el. A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán áprilisban és májusban összesen 96 csapat mintegy 1200 gyermek labdarúgója versenyezett egymással. A kupa célja az volt, hogy egészséges életmódra és kiegyensúlyozott táplálkozásra oktassa a fiatalokat egy felejthetetlen sportélményen keresztül.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idén is elvi támogatója volt a Danone Focikupa a Gyermekekért tornának. ? Aki csapatban van, az tartozik valakihez. A gyerekvédelemben és a szociális területen az a legfontosabb, a gyermekeket valahová tartozóvá tudjuk tenni. A kutatások alapján ugyanis attól boldog valaki, ha úgy érzi, hogy egy közösséghez tartozik ? fogalmazott Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, aki kiemelte: Azok a gyermekek, akik fociznak, megtanulnak csapatban játszani, s akik már csapatban vannak, azok egy közösség tagjai. A sport és a labdarúgás azért is jó, mert az a csapat győz, amely az adott pillanatban kellően bátor és jobb tud lenni az ellenfelénél, függetlenül attól, hogy kisebb, vagy nagyobb országot képvisel ? tette hozzá az államtitkár.

A Magyar Labdarúgó Szövetség által támogatott U12-es torna célja, hogy a gyerekek körében is népszerűsítse az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a kiegyensúlyozott táplálkozást, amiben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége nyújtott szakmai segítséget az eseményeken. A táplálkozási szakemberek ebben az évben egy mintaétrenddel is segítik a szülőket, hogy az iránymutatás segítségével pontosabb képet kapjanak arról, milyen összetételű és minőségű étrendre van szüksége a 10-12 éves korosztály sportoló, illetve kevésbé aktív tagjainak. A Danone Focikupa a Gyermekekért országos döntő helyezései: 1. ETO, 2. DVSC, 3. Honvéd, 4. Békéscsaba, 5. MTK, 6. Videoton, 7. DVTK, 8. Vasas, 9. PMFC, 10. SC Hírös-Ép, 11. Ajka, 12. Érdi VSE.

Szóljon hozzá!