ZETApress

hírportál

Kometások remeklése

Remek szereplés a Kométa Cycling Teamtől a Tour de Hongrie 2. szakaszán. A Kometa Cycling csapata a csütörtöki napon is nagyon jól szerepelt! Juan Pedro Lopez volt a bükki hegyimenet egyik főszereplője, Dina Márton pedig hatodikként ért célba és ismételten a legjobb magyar lett!

Balassagyarmat és Miskolc között zajlott a Tour de Hongrie 2. szakasza, amely egyben a leghosszabb etap volt a verseny során! A bükkszentkeresztúri emelkedőn Juan Pedro López próbálta utolérni a szökevény Neilandsot, de végül nem sikerült beérnie senkinek sem a lett versenyzőt ? tudatta Tökölyi Anna.

Stefano Oldani, Dina Márton és Diego Pablo Sevilla a 37 versenyzőből álló csoportban haladtak. Egy percre Neilands-tól érkeztek a célba, aki mai győzelmével vezeti a a Tour de Hongriet. Egy kisebb incidens után, melyben a versenyzők hibás jelzést kaptak Dina Mártonnak és Stefano Oldaninak sikerült megszerezni a 6. és 7. helyet. Ezzel a Kometa Cycling csapata az összetettben is előrébb került.

? Neilands nagyon gyorsan ment felfelé. Ő a Giro d’Italiaból jön és ma elképesztően menetelt! Örülök annak, ahogyan én teljesítettem, úgy gondolom jó volt a tempóm. Most megpihenünk és felkészülünk a pénteki napra, ami egy nagyon fontos szakasz lesz számunkra! ? nyilatkozta Juan Pedro López.

? Neilands ma nagyon erős volt, ő volt a legjobb! Én személy szerint jól éreztem magam, jól bírtam és a végén a dobogóért szerettem volna harcolni. Az utolsó kilométerben több versenyzőt rossz irányba tereltek, amivel értékes időt vesztettünk. Próbáltam visszahozni, amit lehetett és faragni az elvesztett időn, végül sikerült utolérnem azt a bolyt akik jó felé mentek és ahol Márton is haladt! ? magyarázta Stefano Oldani a hajráról.

Dina Márton is megerősítette, hogy a végén kaotikus volt a befejezés: A komplett mezőnyt rossz irányba irányították, egyáltalán nem volt egyértelmű a kijelölés. Én tudtam, hogy merre kell kanyarodni, de viszonylag hátul mentem és néhány versenyzővel együtt el tudtunk fordulni a jó irányba, sokan viszont estek-keltek. Nagyon nem megérdemelt ez a helyezésem, de most így jött ki. A végén a hajrában már káosz volt, mindenki úgy jött, ahogy felkelt vagy épp ahogy be tudott kanyarodni. Korábban a hegyen a szökésnél Juan Pereznek Neilandsszal kellett volna tartania, ám őt befogtuk. Noha a csapattal próbáltuk visszafogni a mezőnyt, Neilandsot nem értük utol ? mondta.

A 2. szakasz után a Kometa Cycling Teamből 4 versenyző a legjobb 15 között van az összetett versenyben! Stefano Oldani (1:16) és Dina Márton (1:18) a 8-9. helyen, míg Diego Pablo Sevilla és Juan Pedro López a 11-12. helyen áll! Ma a magyar kör egy szokatlan kettős etappal folytatódik. 10 órától 115 kilométert fog megtenni a mezőny Kazincbarcika és Tiszafüred között, 16 órától pedig 65 kilométert tovább Hajdúszoboszlóig.

Szóljon hozzá!