ZETApress

hírportál

Szinkronúszók a Duna Arénában

Tizenkét nemzet versenyzőinek részvételével holnaptól vasárnapig a Duna Aréna ad otthont a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) szinkronúszó világkupa-szuperdöntőjének ? tudtuk meg a Duna Arénában a kora délutáni sajtótájékoztatón.

? Mindössze három hete vezetem a szövetséget, és egyből a mély vízbe dobtak ennek az eseménynek a megrendezésével ? mondta Szabó Árpád, a szinkronúszók elnöke. ? Ugyanakkor nagy megtiszteltetés, hogy mi lehetünk a házigazdái az első ilyen rendezvénynek. Elsőnek lenni mindig nehéz feladat, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak ? tette hozzá jelezve: a következő egy év feladata, hogy nyugodt feltételeket biztosítsanak a versenyzőknek az olimpiai kvalifikációhoz és a korosztályos versenyekhez.

Natalja Taraszova, a magyar válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy tanítványai az utóbbi időben sok versenyen vettek részt ? köztük Amerikában és Kanadában is ?, jó eredményeket értek el, ami a sportág fejlődését jelzi, ráadásul a válogatott hangulatára is jó hatással volt. ? A lányok gyakorlatilag készen állnak a júliusi dél-koreai világbajnokságra, addig főként már csak kondicionáló edzések vannak hátra ? nyilatkozott Taraszova.

A szinkronúszó szuper-döntőben 12 ország azon versenyzői vesznek részt, akik a világkupa-sorozat nyolc állomásán a legjobban szerepeltek. A magyar versenyzők a páros- és a csapatversenyekben lesznek érdekeltek, hazai induló az egyéni és a mix-duók küzdelmében nincs. Az eseményen 14-én pénteken 14:30 órától folyamatosan az egyéni, páros, vegyes páros és csapat rövid-programokra kerül sor, 15-én szombaton 14:30-tól ugyanígy a szabadprogramokat rendezik, míg 16-án vasárnap az akrobatikus kűr, a szabad-kombinációs kűr, valamint 16 órától a gála alkotja a műsort. A belépés ingyenes.

Szóljon hozzá!