ZETApress

hírportál

Kukkoló zsaruk a kupiban

Bíróságra kerül-e a történet? ? 18

Sándor, a középkorú független úr már harmadszor ment egy hétfő este a józsefvárosi Éden Társkereső Szolgáltató Bt-be a ?90-es évek közepén. Otthonosan mozgott, pillanatok alatt megtalálta a három konzumáló lány közül a társát és szobára vonult vele. Eszter is profi volt ? egy bizonyos koron túl már a férfiasság sem bírja sokáig ?, így a belépés után 15 perccel már kész is volt. Épp ekkor léptek be a lakásba a zsaruk, s a velük lévő operatőr a bevilágító jupiterlámpák fényénél megörökítette a jelenetet. Igazi inflagranti volt. Sándor sem szégyellte, amint meztelen fenékkel virít a kamerába, csak a dolgát szerette volna befejezni. Teljeskörű szolgáltatást akart a pénzéért.

S hogy miért ütött rajtuk az akciócsoport? Mert a soklakásos házból egy hete bejelentés érkezett. A bejelentő elmondta, hogy a II. emeleten kupleráj működik. A lakók féltik a gyerekeiket, unokájukat.s nem szeretnék, ha a prostituáltakkal kapcsolatba kerüljenek. A zsaruk hamar megszervezték a figyelést, s egy héten át kukkoltak. Megállapították, hogy a társkereső szolgálat naponta 14 órától 23 óráig tart nyitva, s napi négy-hat vendég veszi igénybe a szolgáltatásokat. A bíróságon is bejegyzett társkereső bt. Jutka madám 60-70 négyzetméteres saját lakásában működik, s az unokaöccse engedi be a lakásba a vendégeket. (A ház is zárva volt, oda kapucsengő használatával lehetett bejutni. A zsarukat egy beavatott lakó engedte be az épületbe.) A lakásban nem tároltak sok piát, nehogy az APEH ellenőrzéskor bárjellegre gondoljon.

Az unokaöccs lement a közeli éjjel-nappal közértbe italért, ha a vendégnek valamilyen különleges igénye volt. (Most bizonyára a közértesnek is csökken majd a forgalma.) Éjjel 11 -kor azért zárták be a kupit, hogy még a gyanú árnyékát is elkerüljék a nyilvános házról.

Egyhetes figyelés után hétfő este 7-kor aztán ütött az óra. Stopperral mérték az időt Sándor belépése után, s 15 perc múlva becsengettek a lakásba. A kukucskálón kikémlelő unokaöcs csak egy, főt látott, aki társat keresni jelentkezett. Kinyitotta az ajtót, a többi már ismert. Az inflagranti után a házkutatás során egy táska óvszer, valamint rengeteg használt szexuális segédeszköz, például vibrátor került elő.

A nyomozók alapos munkát végeztek

Jutka néni tiltakozott az eljárás ellen, de ez a zsarukat nem túlzottan érdekelte. A vizsgálat kiderítette, hogy egy éve működik a műintézet. A tarifa kezdetben hatezer forint volt egy órára, de ezért csak egyszer lehetett dugni. Ha valaki ennyi időn belül újra akart, annak rá kellett fizetni. Azóta a tarifa 4500 forintra csökkent óránként. A különleges szolgáltatás 16 ezret kóstált. Ezért már két lányt lehetett egyszerre boldoggá tenni, s a menetek száma sem volt megszabva. Lényeg, hogy éjjel 11-ig elmenjen.

Hat lány ? 19-20 évesek ? volt konzumnőként alkalmazva, de az ominózus napon csak hárman voltak szolgálatban. A másik három betegeskedett, s hogy alul-, vagy felülvizsgálaton voltak, az eddig még nem derült ki. Az egyik kihallgatott ?szolgáltató” úgy nyilatkozott, hogy a keresetéből néhány hét múlva önállósodni akart, s már talált is két ukrán testőrt. Lehet, hogy ?Több, mint testőr” lett, volna valamelyikük?

Az utóbbi két évben (a Red Pallas ügy óta) ez volt az első ilyen jellegű felgöngyölt ügy. Mióta az erkölcsrendészet (meg talán az erkölcs is?) megszűnt, sokkal nehezebb küzdeni a nyilvános házak megléte ellen. A nyomozóknak most több hasonló intézet is a látókörébe került, de a fővárosban lévő ötven-hatvanhoz képest ez minimális szám. Ebben a számban nincs benne a hasonló célt szolgáló sok bár sem. Mivel az ukrán invázió fenyeget a szex-iparban, a hazaiak kartellbe tömörülnek érdekeik védelmében. Szabott áraik vannak.

Mértékadó körökben hallani, hogy talán meg kéne engedni a nyilvános házakat, mert ez a vendégnek is biztonságosabb, mint kocsiban, vagy ócska odúkban. A saját lakásba felvitt utcalány is okozhat később meglepetést, ha az elcsent, lemásolt kulccsal később kirabolják a lakást. S még mindig ez a jobb, mintha megfojtja a felajzott házigazdát a fürdőkádban. A bejelentett, s hatóságilag engedélyezett kupikban ilyen veszély nem fenyegetne. Nyugaton is van hasonló.

A józsefvárosi razziát nemsokára a tévében és láthattuk. Igaz, csak akkor, ha kábeltévénk, vagy parabola antennánk volt. A rendőrökkel behatoló tévések ugyanis a PRO7-nek dolgoztak, s a magyar szex-helyzetről készült témához készítettek anyagot. Igaz, a kazettát a magyar bíróságnak is átadják, ha az ügyészség á rendőrség javaslatára vádat emel Jutka mama és népes ?családja? ellen. A vendégek tanúként lesznek kihallgatva a tárgyaláson, gondoltuk akkoriban.

Feljelentették a rendőröket

A három filmre vett lány hamarosan tévésztár lett, az ügy viszont egy év után érdekes fordulatot vett. Az örömlányok azt fontolgatták, hogy úgy a magyar rendőröket, mint a német tévéseket feljelentik. Elmondásuk szerint a felvevőgépet rendőrségi kamerának vélté k, s az operatőrt nyomozónak gondolták. Akaratuk ellenére mutatták be testüket és arcukat a nyilvánosságnak. Ha tudták volna, hogy egy hazánkban is fogható külföldi csatorna fényképezi őket, tiltakoztak volna a nyilvános szereplés ellen. Ügyüket hamar felvállalta egy nyomozó iroda.

A lányok védőjéről tudni kell, hogy tulajdonképpen kollégánk. A Nemzetbiztonsági Hivatal egykori tisztje írói néven rendszeresen publikált egy képes magazinban. Leleplező írásai nem mindenkinek tetszettek. Erről az érintettek is mesélhetnének. Őt is, meg lapját is perelték már kártérítésért, így sajtóügyekben igazán otthon lehet, igazi szakértőként képviselheti a lányokat a bíróságon.

A per ? ha lesz egyáltalán ? évekig is eltarthat. A külföldi filmesekkel szemben saját, míg a magyar rendőrökkel szemben a hazai bíróság az illetékes. A lányok vagyoni kártérítést kérnek személyiségi jogok megsértéséért. Rendőreink a tévésekre mutogatnak, hisz kérésük ellenére azok nem tették felismerhetetlenné a lányok és kuncsaftjaik arcát. Igaz, az utóbbiak nem is akarnak pereskedni. Ők jobban félnek a nyilvánosságtól, tudtuk meg a ?90-es évek közepén.

Szóljon hozzá!