ZETApress

hírportál

Visszavarrták a skalpját

Érdekességek a nagyvilágból ? 4

Nem mindennapi sebészbravúrt hajtott végre Birminghamban dr. George Whatkings professzor. A megskalpolt Hanry Douglasnak ültette vissza szőröstül-bőröstül a hajkoronáját. Csak nem indiánok közötti leszámolás miatt kellett a szikéhez nyúlni? ? kérdeztük a híres sebészt. Szó sincs erről, a dolog jóval prózaibb. Hanry kábelgyári munkás volt, üzemi balesetet szenvedett, mondta a professzor.

A fiatalember egy sodróüzemben dolgozott, 54 vékony alumíniumhuzalból kellett egy erős kábelköteget sodornia. Megbabonázta a csillogás. Önfeledten nézte, amint a szálak lefutnak az orsókról. Egyre közelebb hajolt, míg egyszerre erős rántást érzett a fején. Lelógó haja a huzalok közé került, s mivel a hajfonat egy mozdonyt is elbírna, ez sem szakadt el. Sokkal rosszabb történt, a haj a fejbőrrel együtt szakadt le a koponyáról.

Nem veszítette el azonnal az eszméletét. Utolsó erejével kikapcsolta a gépet, majd lerogyott a földre. A vállalati mentők már indultak is vele a város kórházába. Nosza összeszaladtak az orvosok, ilyet csak a filmekben láttak trükk felvételeken. Hát a skalp hol maradt? ? kérdezte hirtelen a professzor, s a mentősök döbbenten néztek össze. Erről meg is feledkeztek. Már indultak is vissza az üzembe.

A sodratban még mindig, benne volt a skalp. A rendőrök szorgalmasan fényképeztek. Kirángatni nem lehetett a huzalok közül. Az igazgató személyesen indította be a gépet visszafelé, hogy a betekert fejbőrt kitekerje.

A bevitt skalppal a kórházban most már Whatkings professzornak kellett serénykedni. A műtét tíz órán át tartott, de megérte. Nem is látszik a varrat! S még a hajat sem kellett levágni hozzá! Ezt ugyanis Hanry nagyon sajnálta volna. Két éve nem nyiratkozott, most kétéves haj veszett volna el, ha a professzor nem tudja visszaölteni.

Szóljon hozzá!