ZETApress

hírportál

Liza, a szaglóbajnok

Érdekességek a nagyvilágból ? 1

A kilencvenes évek elején az egyik napilapunk szenzációs sorozatot indított. Érdekességeket mutatott be benne a nagyvilágból. Egyik szerzőjükkel magam is megismerkedtem akkoriban, s most újra megkerestem. A sztárriporter a régi ismeretségre való tekintettel hozzájárult ahhoz, hogy történeteit mi is közreadjuk. Ma és a következő tíz napban ezekből szemezgetünk. Elsőként mindjárt egy érdekes asszonyról szólunk.

Mrs. Elisabeth Robinsont különleges képességekkel áldotta meg a teremtő. Szaglóképessége sokszorosa volt az átlagemberének, vetekedett a nyomozókutyáéval. ? Minek köszönheti ezt a tulajdonságát? ? kérdeztük kezelőorvosát, Watson doktort.

Köztudomású, hogy az ember érzékszervei kiegészítik egymást. Egyik szerv pótolja a másikat. Ennek köszönhető, hogy a vakok kiválóan hallanak, a siketek átlagon felülien látnak. Robinson asszonynál más a helyzet. Nem csak rosszul lát ? húsz dioptriás szemüveget kellene viselnie, ha nem szégyellné ? de a hallása is csapnivaló. Csőlátása mellett gondot okoz neki az állandó belső hang is. Emiatt a külső zajok csak ritkán jutnak el a tudatáig. A két csökkent érzékszerv, a fül és a szem szerepét kellett tehát szaglószervének, az igencsak méretes orrának átvenni. Sajnos ennek sem örülhet igazán.

Sokat szenvedek kiváló szaglásom miatt ? mondta el Liza ?, mert újabban a saját szagomat sem bírom. Otthon állandóan nyitva kell lennie az ablaknak a legnagyobb télben is. Enélkül el sem bírnám viselni a benti létet. Drága virágaim mind megfagytak, aranyhörcsögeim, tengeri malacaim sorra elhulltak. Nem is tudom, mi lesz velünk, ha a férjem is elhidegül tőlem a huzatos lakásban. Csak kedvenc eszkimó kutyám viseli el a farkasordító hideget.

Jimmy, a férj is nehezen viseli el az otthon hidegét. ? Napjában háromszor kell megfürödnöm, mert Liza nehezen viseli el a testszagot ? panaszolja. ? Megpróbálkoztam már különböző szappanokkal, fürdősókkal, dezodorokkal is, de nejem ezeket sem bírja. Minden fürdés végén legalább tíz percig kell leáztatnom a bőrömről a mosdószereket. Félek, hogy én sem bírom sokáig, s előbb-utóbb odacsapok!

Talán ez nem is lenne rossz ötlet. Egy jól irányzott orrba vágás megfosztaná Elisabethet a neki is oly kellemetlen képességétől. Lehet, hogy titokban ő is erre vár? Csak nehogy majd egy újabb szerve nyerjen ezután többszörös képességet, mert erre férje várna most a legkevésbé.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nem szagolni, gyógyítani! | ZETApress

Szóljon hozzá!