ZETApress

hírportál

Az utolsó szakasz következik

15. nap a Dakar Rallye-n

A szervezők az eredeti tervek szerint az utolsó, Dakar-Dakar szakaszt nem számították volna bele a verseny végeredményébe. Most mégsem lehet biztosan tudni, ki hol végez, vasárnap ugyanis mért szakasz lesz, adta hírül a Navigátor Médiaügynökség.

Szombaton korán reggel 124 kilométer etappal kezdődött a verseny, nem is akármilyen útvonalon. Az összekötő teljes hosszán olyan hatalmas kátyúkat kellett kerülgetni, amelyekbe rengeteg helyi jól megrakott kamion bele is szaladt. Nem volt elég, hogy a szűk úton alig fért el két autó egymás mellett, még a lerobbant és magára hagyott kamionokat, mezőgazdasági járműveket is figyelni kellett. Mivel az etap is komoly koncentrációt igényelt a versenyzőktől, már eleve fáradtan érkeztek a szelektív rajtához.

A talaj jellege hasonló volt a péntekihez, nehezen járható és nehezen előzhető, szűk ösvényen vezetett az út. Szalay Balázs ismét beszorult egy előtte haladó jármű mögé, amelyet képtelen volt megelőzni. Ennek ellenére a versenyzőpáros a versenyen elért eddigi legjobb eredményét érte el: a 22. helyen végzett, összetettben pedig feljött a 33. helyre! Balázs örömében azonnal belecsobbant a versenyközpontként üzemelő Hotel Meridien medencéjébe, majd navigátorával élvezték a gratulációkat. A Palik-Darázsi kettős célja a biztonságos célba érés volt, így pozíciójukat biztosan őrzik: a napi 38. helyükkel a 27. pozícióban állnak az összetettben.

Kátai Péter és erdélyi motorosunk, Gyenes Emánuel a napot egymás társaságában teljesítette, együtt haladtak az útvonalon és együtt is értek célba a 21. és a 22. helyen. Igazából nem fáradtam el, még mennék sokat, nem olyan nehéz most ez a Dakar ? mondta Peti a célban, de azért természetesen nagyon örül, hogy eljutott idáig. Nem voltak olyan hosszúak a szakaszok, ha ezt tudom előre, másfajta motorral, egy enduroval jöttem volna. Majd talán jövőre, meglátjuk! ? ígérte meg. A versenyzők az összetettben jelenleg a 20. és a 46. helyen állnak.

Laklóth Aladár a pénteki szélvédőtörés óta, amikor a kamionnak is betört a szélvédője, nem csak Szalay Opaljának, már alig várja a végét a versenynek. Ezt a kicsit már csak megcsináljuk! Remélem nem lesz semmi gond az utolsó szakaszon, fel szeretnék állni arra a dobogóra! ? mesélte Ali, aki kamionban navigál. A trió a napot a 18. helyen teljesítette, a Flexesek a 29. idővel értek célba, Szallerék pedig a 22. helyen fejezték be a mai szakaszt. Összetettben az állás változatlan: Darázsi-Laklóth-Szalai 17., Szobi-Éder-Jobbágy 19., Szaller-Pócsik-Faskó 27. A vasárnap beszámít ugyan a végeredménybe, a 16 kilométeres Lac Rose Grand Prix-n azonban sok minden már nem dőlhet el.

Szóljon hozzá!